Tek.no

Nyhet

Skarpere skjermer fra Eizo

30 Apr 2004 14:46

Det er ingen hemmelighet at Eizo lager skjermer som vår testavdeling liker godt, og når de nå oppgraderes til å få noe av det beste kontrastforholdet noensinne, blir de kanskje enda bedre mottatt enn før.

Eizo sine nye 17- og 19-tommere vekker først og fremst oppsikt for kontrasten på 1000:1, som er vel dobbelt så skarpt som det "vanlige" 5-600:1 hos konkurrentene. Hakket over der igjen, altså 700:1, regnes som svært bra for en LCD-skjerm.

17-tommeren Eizo FlexScan L68, og 19-tommerne L768 og L788 får samme kontrastforhold, lysstyrke på 250 nits og 178 graders innsynsvinkel, i tillegg til samme oppløsning på 1280x1024. Det som skiller dem fra hverandre - bortsett fra størrelsen - er at L788 i tillegg får en USB 2.0-hub med en "upstream" og to "downstream"-porter til periferiutstyr.

I tillegg får alle skjermene dobbel DVI og en analog VGA-inngang, med en bryter på skjermen slik at det blir mulig å veksle raskt mellom inngangssignalene. Selve oppfriskningshastigheten er på "godkjente" 25 millisekunder, som såvidt er bra nok til spill og film, selv om skjermene nok er tiltenkt det "profesjonelle" markedet.

De nye skjermene fra Eizo lanseres i Japan i disse dager, men ifølge det norske kontoret til selskapet kan de komme til Norge så tidlig som i mai. Også prisene er foreløpig ukjent, men Eizo reduserte nylig prisene på store skjermer.

Les mer om skjermene på Eizo.com.

(Kilde: Eizo)

Les også
Viewsonic VP201s
Les også
Iiyama ProLite E430T
Les også
NEC med hybrid-skjermer
Les også
CRT-prisene øker
Les også
Eizo L795
Les også
EIZO senker prisene
Les også
iiyama ProLite E511S
Les også
Ny toppskjerm fra Philips
Les også
Nye LCD-skjermer fra BenQ
Les også
NEC utvider 60-serien
Les også
Rimelig 20-tommer fra iiyama
Les også
Lekker LCD-skjerm fra Shuttle
Les også
Nye LCD/TV-skjermer fra Samsung
Les også
Den store LCD-testen: Del 3
Les også
Den store LCD-testen: Del 2
Les også
Den store LCD-testen: Del 1
annonse

Les også