Nyhet

CRT-prisene øker


CRT-skjermen - en utdøende rase?

Det er mye som tyder på at salget av LCD-skjermer for lengst har overgått salget av de klassiske katoderørskjermene. CRT-skjermene er til og med i ferd med å forsvinne fra nye PC-er som selges av Dell og HP, og når de nå plutselig er i ferd med å bli et nisjeprodukt, gjør det sitt for prisene.

DigiTimes kunne derfor i morgentimene i dag melde om at Samsung, LG.Philips - de to største CRT-produsentene i verden - og noe obskure Chungwa Picture Tubes, alle sammen setter opp prisene på CRT-skjermene sine.

Prisene fra disse leverandørene har allerede gått opp to til tre prosent i løpet av april og skal opp enda et hakk i mai. Da ventes prisene å stige med opp til ti prosent, som kanskje ikke er allverden ettersom prisene på CRT-skjermer allerede på sitt laveste nivå noensinne.

Ifølge DigiTimes er prisen på CRT-skjermer på 15 og 17 tommer på henholdsvis 35 og 45 dollar for grossister. I Norge ligger utsalgsprisen for CRT-skjermer på rundt 1000 kroner for 15-tommere og omtrent det samme for 17-tommere.

Med ti prosents påslag kan man regne med en økning i prisen på omtrent en hundrelapp.

(Kilde: DigiTimes)

Les også
Senker prisen på flash-minne
Les også
Ny toppskjerm fra Philips
Les også
Nye toppskjermer fra Samsung
annonse