Nyhet

Nokia med tre rimelige designmobiler

De tre telefonen har et noe annerledes utseende enn hva vi tradisjonelt forbinder med Nokia. To av telefonene er slide-modeller, mens den tredje er en foldemobil. Alle de tre vil komme i salg i løpet av høsten.
6600 Fold
Foldemobilen Nokia 6600 Fold (til høyre på bildet) har ikke noen tradisjonell utvendig skjerm, men informasjon som lyser opp under overflaten slik vi blant annet har sett på enkelte Sony Ericsson-mobiler. På innsiden sitter en Oled-skjerm på 2,13 tommer. Oled-skjermer er kjent for god kontrast og god fargegjengivelse.
Ifølge Nokia skal du kunne åpne mobilen ved hjelp av ett tastetrykk, og vekke den utvendige skjermen ved hjelp av to trykk. Hvordan det fungerer ipraksis vet vi imidlertid ikke.
6600 Fold er en 3G-mobil med 2-megapiksler kamera og LED-blits.
Dette er også den dyreste av nykommerne, med en veiledende pris på 2750 kroner.
6600 Slide
6600 Slide (til venstre på bildet) har 3,2 megapiksler kamera, og skal kunne ta høykvalitetsvideo. Skjermen er noe større enn på foldemodellen, og metalldeksler bidrar til å heve totalinntrykket. Nokia skriver i sin pressemelding at du skal kunne hente opp informasjon på skjermen ved hjelp av ”et rolig tapp”. På samme måte skal du kunne avvise innkommende samtaler.
6600 Slide leveres med Nokia Maps, men du må ha en ekstern GPS-enhet og kjøpe lisens for å kunne bruke navigasjonsløsningen.
Antatt utsalgspris uten subsidier er 2500 kroner.
3600 Slide
Den siste nykommeren heter 3600 Slide, og er den enkleste av nykommerne. Keramisk maling og metall, kombinert med graderte farger og glansede overflater gjør dette til en annerledes mobiltelefon.
Samtidig er det den første Nokia-modellen som aktivt filtrerer bort bakgrunnsstøy når du snakker med noen.
Av andre funksjoer verdt å nevne er TV-utgang, 3,2 megapiksler kamera og Nokia Maps. Også her kreves tilleggsutstyr om du vil bruke navigasjonsløsningen knyttet til karttjenesten.
Antatt pris på 3600 Slide er 1750 kroner.

Les også
Nokia 6600 slide - Brukerhåndbok
Les også
Nokia 6600 fold - Brukerhåndbok
Les også
Nokia 3600 Slide - Brukerhåndbok
Les også
Rydd vei for en ny klassiker
Les også
Nokias to nye musikkmobiler
Les også
Kast mobilen etter bruk
Les også
Tre billige fra Samsung
annonse