Til hovedinnhold

Dette er verdens tynneste nettbrett

På mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona viste Samsung, som ventet, frem et nytt nettbrett. Galaxy Tab 10.1 var navnet, og det hadde både heftige spesifikasjoner og en ganske heftig pris. Etter lanseringen av Apples nye iPad, kom det likevel signaler om at Samsung måtte revurdere pris og muligens spesifikasjoner.

I dag ble resultatet av denne revurderingen vist frem på messen CTIA Wireless i Orlando. Galaxy Tab 10.1 har først og fremst blitt tynnere - og nettbrettet er nå kun 8,6 mm tykt.

Galaxy Tab 10.1 blir tynnere og billigere.

I tillegg til en tynnere Galaxy Tab 10.1 har Samsung nå også lansert et nettbrett med skjerm på 8,9 tommer. Dette har samme tykkelse som storebror, men det er naturlig nok lettere og formodentlig noe enklere å ta med seg.

Begge nettbrettene kjører Android 3.0, bedre kjent som Honeycomb. En utgave av Samsungs eget grensesnitt Touch Wiz vil også dukke opp for disse nettbrettene. Denne har fått navnet Touch Wiz UX.

Billigere enn planlagt

Galaxy Tab 10.1 vil være i butikken i løpet av juni, mens Galaxy Tab 8.9 vil komme i salg i løpet av andre halvår.

Ifølge engadget.com vil prisene bli 499 og 599 dollar for Wi-Fi-versjonen av Galaxy Tab 10.1 i henholdsvis 16 GB og 32 GB utgave. Galaxy Tab 8.9 vil starte noe billigere med 469 og 569 dollar med henholdsvis 16 GB og 32 GB lagringsplass.

Kraftig spesifisert

Begge brettene vil ha dobbeltkjerneprosessor, og skjermoppløsning på 1280 x 800 piksler. Det er uvisst hvilken type prosessorer brettene vil kjøre.

I utgangspunktet vil brettene ha støtte for HSPA+, som innebærer nedlastingshastigheter inntil 21 Mbps i mobilnettene. I pressemeldingen blir det også hintet frempå om at Norden kan få en Galaxy Tab 8.9 som er utstyrt med LTE, eller 4G som teknologien også er kjent som.

Les også:

(Kilder: pressemelding, engadget.com)

annonse