Tek.no

Nyhet

Microsoft peprer løs på Mac

10 Aug 2010 14:00

For ikke mange dagene siden skrev vi en artikkel der vi tok for oss en del myter i den evige debatten mellom Mac og PC. Og selv om vi i stor grad konkluderte med at begge systemene får gjort jobben og at det i stor grad er en smakssak, vet vi godt at den ikke hjalp så mye på den pågående "Mac mot PC"-krigen.
 
Det mest alvorlige munnhuggeriet pågår ikke uventet i forskjellige internettfora, men også de involverte selskapene (altså Apple og Microsoft) har hatt en finger eller tre med i denne debatten. Det kanskje mest kjente eksempelet er Apples "I'm a Mac"-reklamer, der Mac blir fremstilt som et langt mer trendy og moderne alternativ til PC.


Men Microsoft gjør da sitt de også, og har nå lansert en egen "PC versus Mac"-seksjon under Windows 7-nettsidene sine. Her blir det pekt på sider der Microsoft mener en Windows-PC har en klar fordel i forhold til Mac. Blant annet nevnes mulighet for Blu-ray, innebygd 3G, eSATA, støtte for touch-skjerm, bedre spillstøtte, frihet til å velge og kompatibilitet med maskin- og programvare.
Microsoft er ikke spesielt beskjedne i sine uttalelser heller. Vi kan i hvert fall se for oss at "Macs might spoil your fun" og "Macs don't work as well at work or at school" kommer til å sette noen Apple-vennlige sinn i kok.
Flere påstander og argumenter finner du her på Microsofts "PC versus Mac"-sider.

Les også
Apple iMac 27"
Les også
PC eller Mac - hva er best?
Les også
Nå er han størst i verden
annonse