Til hovedinnhold

Jimmy Wales deler ut norsk friprog-pris

Hvert år deles det ut pris til en norsk person, gruppe eller bedrift som har utmerket seg med innsats for fri programvare og/eller åpne standarder.

Prisene deles ut av den norske Unix-brukergruppen (NUUG), Høyskolen i Oslo (HiO) og Friprogsenteret i samarbeid og finansieres med hjelp fra NUUG Foundation.

Årets prisutdeler er Jimmy Wales, grunnleggeren av det frie, nettbaserte leksikonet Wikipedia. Wikipedia har hele tiden lagt vekt på fri informasjonstilgang og åpne standarder, blant annet ved å bruke det frie og åpent standardiserte videoformatet Ogg Theora som sitt standardformat.

– Vi er svært glade for å få besøk av Wikipedia-stifteren Jimmy Wales i år. Han har vist hvordan fri programvare-tankegangen kan brukes med suksess også utenfor programvareverden", sier NUUGs leder Petter Reinholdtsen i en pressemelding.

Jimmy Wales vil under prisutdelingen fortelle om sine erfaringer fra Wikipedia-prosjektet. Utdelingen finner sted i Oslo mandag 12. oktober 2009 kl. 17:00. Utdelingen er åpen for alle, men på grunn av begrenset plass må en melde seg på via webskjema tilgjengelig via nettstedet nuug.no.

(Kilde: pressemelding)

Mer om
annonse