Goopen 2010

Nordens største friprogkonferanse arrangeres 19.–20.april på Latter, Aker Brygge i Oslo. Dette er en konferanse om fri programvare, deling, gjenbruk og samarbeid i offentlige og private virksomheter.

Friprogsenteret er et uavhengig kompetansesenter for fri programvare finansiert av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Senteret arbeider for økt kunnskap og trygghet for valg av lønnsomme og fremtidsrettede IKT-løsninger. GoOpen arrangeres i år for tredje gang, og er et samarbeidsprosjekt mellom offentlige og private aktører.

– Konferansen er den viktigste møteplassen i Norden for offentlige og private virksomheter som vil lærer mer om, eller vurderer å ta i bruk fri programvare. Konferansen inspirerer til nyskapning gjennom deling og samarbeid, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

I tillegg til deltakere fra offentlig sektor, næringsliv og forsknings- og utviklingsmiljøene, kommer en rekke ledende internasjonale og nasjonale foredragsholdere.

Martin Buhr i Amazon snakker om mulighetene i "nettskyen", Dr Tan King Ing forteller om hvorfor Malaysia er verdensledende innen bruk av fri programvare, og Walter Bender fra den veldedige stiftelsen One Laptop per Child (OLPC) forklarer hvorfor fri programvare er viktig i bekjempelsen av fattigdom.

Blant norske foredragsholdere kommer blant andre musikktjenesten Wimp, Statsbygg, Asker kommune, Pensjonskassen, Avinor og flyselskapet Norwegian.

– Årets program er spesielt skreddersydd for dem som jobber med IT og digitalt innhold i offentlig og privat sektor. Konferansen gir deltakerne kunnskap om fordelene og de store mulighetene fri programvare har, sier direktør i Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid.

Les mer om konferansen på goopen.no.

(Kilde: Goopen.no)

Les også
Øyvind Kolås får friprog-prisen
Les også
Jimmy Wales deler ut norsk friprog-pris
Mer om
annonse