Nyhet

– Slik kopierte iPhone alt

... og slik kopierte alle andre iPhone.

Da den første utgaven av Apples smarttelefon iPhone ble lansert i 2007, tok den verden med storm. Selv om Steve Jobs hevdet at Apple hadde utviklet ditt og datt, var dette en sannhet med modifikasjoner.

De fleste teknologiene i iPhone var allerede funnet opp og anvendt i diverse duppeditter allerede, men iPhone brukte den samme teknologien på en mer kompakt og forbrukerorientert måte enn tidligere. I tillegg trakk Apple mye inspirasjon fra analoge dingser, slik at en ny hverdag med trykkskjerm skulle bli mer forståelig.

Fram og tilbake

Siden den gang har ting forandret seg stort i IT-verdenen. Google og Microsoft har blant annet kommet på banen, og operativsystemene deres lånte mye fra Apples iOS – og omvendt. Etter hvert som smarttelefoni ble mer vanlig, har ikke behovet for å forankre digitale elementer i fysiske objekter vært like viktig.

Den andre bølgen med inspirasjoner var begynt, og i denne omgangen lånte Apple mange elementer fra Android og Windows Phone – elementer som ikke nødvendigvis lignet på fysiske kalendere, bokhyller og trafikklys.

Alt dette går herremannen Kirby Ferguson gjennom i videoen nedenfor, som viser hvordan inspirasjon går på tvers av alle aktører og teknologier.

Lekre konseptmodeller:
Sjekk ut iPhone Air og iPhone 6C »

(Kilde: Gizmodo)

annonse