Tek.no

Nyhet

Mer lagringsplass for serverne

Jan Aril Sigvartsen
8 Des 2008 14:56

Frem til i dag har 2,5-tommers diskene vært begrenset til 146 GB kapasitet dersom man ønsket disse på servere – noe som både har omfattet bladservere og tradisjonelle varianter.

Teknologien har vært tilgjengelig i lengre tid, men før nye diskstørrelser kan rulles ut i servermarkedet, må man kjøre omfattende tester på i hvilket omfang nye diskmodeller fører til økt varmeutvikling, vibrasjon, effektforbruk og evt andre ringvirkninger for serveren som helhet.

Kravet til forutsigbarhet og stabilitet medfører derfor, logisk nok, at serversegmentet ligger litt teknologisk bak desktop- og enusiastsystemene.

Unntaket er kanskje HPC-miljøene (High Performance Computing), der man først og fremst har et rent ytelsesfokus.

HP er nå en av de første store serverleverandørene som har gått ut og annonsert 300 GB tilgjengelighet i sine servere. Harddiskene produseres av Seagate. Dersom man sammenligner med 3,5-tommers disker, påstås det at 2,5-tommerne kan redusere effektforbruket med nær 50 prosent.

Tilgjengeligheten på 300 GB i 2,5-tommers format har spesielt mye å si for de bladsystemene som benytter interndisk i stedet for SAN.

Ifølge en HP-talsmann er målet på lang sikt er at absolutt alle 10 K- og 15 K-disker på bedriftsnivå, skal være muilg å oppdrive i 2,5-tommers format.

(Kilde: Internetnews)

Les også
Kun én standard på bladservere
Les også
Ubuntu mot HP-sertifisering
Les også
Vil bruke Intel SSD
Les også
Intel reduserer SSD-prisene
Les også
Hitachi samarbeider med Intel
Les også
Øker ytelsen på SSD
Les også
Nettverksvirtualisering fra HP
Les også
Iomega lanserer ny ekstern harddisk-serie
Les også
Investerer store summer på SSD
Les også
Sandisk 100-dobler SSD-ytelse
Les også
Bærbare danker ut stasjonære!
annonse

Les også