Til hovedinnhold

Kun én standard på bladservere

Bladservere er genialt med tanke på konsolidering av infrastruktur og lavere administrasjonskostnader, men har en ulempe: samtlige av serverne må bygges etter en spesifikk formfaktor, noe som er vanskelig å gjennomføre for forskjellige serverleverandører.

Har man dermed bygget en spesifikk bladinfrastruktur enten fra IBM, HP, Dell, Sun, Rackable eller andre må man dermed fortsette å bruke deres servere i selve kassen. 

Et lite pluss går allikevel til IBM som faktisk har en åpen BladeCenter-spesifikasjon som tillater andre å lage komponenter og servere for denne kassen uten noen spesiell "royalty"- eller lisensavgift. IBM er også den eneste leverandøren som har klart å holde bakover og fremoverkompatibilitet på bladservere og kasse siden 2002.

Utfordringen med bladinfrastruktur er uansett at serverleverandørene opererer med forskjellige typer arkitektur.

Fordelene av å få på plass én standard er gigantiske:

  • lavere kostnader
  • langt større satsning fra switchleverandører
  • andre spennende moduler som kan passe i kassen
  • et bredere spekter av servermodeller

En enhetlig bladinfrastruktur vil også medføre at man til enhver tid kan mikse servermodeller fra forskjellige leverandører samt forhåpentligvis benytte samme administrasjonsverktøy (eks: KVM og strømstyring) på tvers av alle.

SSI har satt sammen en dokument der man beskriver et forslag til bladserverstandard. Forslaget er foreløpig i versjon 0.9.

(Kilde: EEtimes)

annonse