Logitech med billig og god lyd

Høyttalere for PC pleier å være en meget tvilsom affære. I og med at produsenter av denne typen produkter på død og liv skal være aller billigst sier det litt om hvordan det går med kvaliteten.

Logitech er en av de største produsentene av alt mulig ekstra til datamaskinen din. Dermed er det også ganske forfriskende når en slik produsent velger å lage et 2.1 høyttalersett til datamaskin som låter virkelig bra. Med en prislapp på 1 399 kroner er høyttalerne fremdeles i det billige segmentet. Dette settet er sertifisert fra THX, noe som i alle fall til en viss grad burde borge for at lyden er adekvat.

Stereo i fokus
I og med at dette er et 2.1 høyttaler sett er det ikke ment for dem som ikke blir lykkelig uten surroundlyd. Dette sette gir stereo, ferdig med det. Vi liker lydbildet som produseres. Det er fyldig og potent ikke minst på grunn av subwooferen. Denne leverer med godt basstrykk og ikke minst kan den reguleres separat slik at naboene ikke legger deg for hat umiddelbart.

Alle kontroller sitter på den ene høyttaleren

Ikke plasskrevende
Dette består som sagt av to høyttalere og en subwoofer. Høyttalerne er ganske små, men litt bredere enn høyttalere av samme type. De er også skrånet av bakover. Den ene av dem har alle knapper og kontroller. Her er justeringer for volum og bass samt av/på knappen. I tillegg finner du også to tilkoblinger for 3,5 mm minijack. Én plugg for hodetelefoner og én for aux-inngang.

Oppkoblingen av settet går via subwooferen med en egen leding. og deretter inn i datamaskinen via en 3,5 mm minijack. Alle ledingene er festet i den delen de tilhører og sitter fast. Dette er en ulempe i tilfelle noe går i stykker. Da er eneste løsning å skifte ut hele sulamitten. Vi skulle gjerne sett at ledningene var løse slik at du kunne skifte ut enkelelementer i tilfelle noe blir ødelagt. En annen ting vi savnet var en fjernkontroll.

Subwooferen er senter for alle tilkoblinger

Hva med lyden?
Som vi nevnte er det god lyd i dette settet. Veldig mange høyttalere beregnet for datamaskiner har en tendens til å bli litt "colaboks med hyssing" lyd. Det er ikke tilfellet her. Subwooferen gir lyden dybde og god bassgang. Høyttalerne selv håndterer det meste fra tung rock til forsiktig rolig musikk uten problemer.

For dem som vil ha lyd til film uten å måtte ty til surround, er Z623 et meget godt valg. Lyden er potent og lydbildet er godt definert. Særlig gjelder dette balansen mellom lydeffekter og tale som har en tendens til å bli grøtete i andre løsninger.

Konklusjon
Med en pris under 1 400 kroner er dette en meget god løsning for dem som vil ha god lyd til en rimelig penge. Vi savnet fjernkontrollen og skulle ønsket oss at alt ikke hang sammen med faste ledninger. Det er litt tungvindt å måtte dra med seg hele pakken hvis noe går i stykker. Etter vår mening er dette en av de beste løsningene man får til denne prisen. Vi vil faktisk gå så langt som å si at du får mer lyd pr. krone her enn de fleste andre steder. Selvfølgelig kan du få bedre løsninger, men da kommer det til å koste deg noen tusenlapper ekstra.

Logitech Z623 - Spesifikasjoner

• 2.1 høyttalersystem

• THX-sertifisert
• 2x25 watt RMS pr. kanal
• Sub 135 watt RMS
Her finner du beste pris på Logitech Z623

Les også
Nå blir de smarte mobilhøyttalerne bedre
Les også
Nå kommer Spotify til Squeezebox
Mer om
annonse