Til hovedinnhold

Nå blir de smarte mobilhøyttalerne bedre

Større batteri, økt effekt og bedre høyttalerelement – det er nyhetene i andre generasjon av høyttalersettet BTS fra Telme2. I tillegg er det irriterende blinklyset på toppen byttet ut med en lampe der lyset pulserer langsomt.

Løsningen består fremdeles av to separate høytalere, og det er ikke gjort endringer som er synlige på utsiden. Det betyr at du har de samme hvite kubene med sort skumgummi rundt. Den ene høyttaleren er ”hovedhøyttaler” og kobler seg til den andre via Bluetooth. Så snart forbindelsen mellom de to høytalerne er opprettet, kan du koble deg til settet fra mobiltelefonen.

Batteri

Høyttalerne er batteridrevne, og kan henges på veggen ved hjelp av medfølgende festebraketter. Hver høyttaler er festet til braketten ved hjelp av en skrue, noe som gjør det enkelt å ta dem løs. I pakken ligger det også to 12V ladere, så du kan lade begge høyttalerne samtidig.

Så veldig ofte vil du ikke trenge å lade dem. Spilletiden på 2.generasjon BTS er 12-15 timer. Forgjengeren kunne spille i 8 timer.

Den økte batterikapasiteten skyldes dels at høyttalerne har fått mer effektive forsterkere med mindre effekttap, men aller mest at batteriene er større. Før var de på 2000 mAh, nå er de på 4600 mAh.


Hovedhøyttaleren inneholder en brikke som behandler lydsignalet fra mobiltelefonen og sørger for at lyden kommer synkront to høyttalerne. - Forsterkeren er forbedret fra første generasjon høyttalersett, forteller Erlend Brekke. Han er mannen som har utviklet konseptet.
Da vi testet den første versjonen av BTS, skrev vi at vi kunne tenkt oss at det blinkende blålyset ble endret, og at volumet kunne stilles separat for hver høyttaler. Vi skrev også at skumgummien med fordel kunne vært erstattet av et tekstil. Så langt er vi i alle fall blitt hørt når det gjelder blålyset. Høyttaleren har fremdeles skumgummi, og det er fortsatt ikke mulig å balansere volumet mellom de to høyttalerne.

Små, men viktige forbedringer

Når vi tester de nye høyttalerne merker vi egentlig ikke så mye til at settet har fått bedre høyttalerelement og lydprosessor. Det nye settet lar deg riktig nok spille litt høyere uten at det begynner å skurre, men vi snakker fremdeles om høyttalere for små rom og moderate volum. Men når vi setter den gamle og den nye høyttaleren opp mot hverandre, så trer forskjellene tydeligere frem. Det nye settet spiller litt renere mellomtoner, mens bass og diskant er omtrent som før.


Som nevnt kan du nå spille høyere enn før. Årsaken er at Telme2 har økt utgangseffekten på høyttalerne fra 5 til 8W per høyttaler.
Den nye generasjonen BTS fra Telme2 er med andre ord noe bedre enn forgjengeren. Både lyd og batteri har fått en overhaling, i tillegg til at det er blitt enklere å bytte Bluetooth-kilde. Mens du før måtte skru av og ta alt forfra, så holder det nå at du trykker og holder på volumtastene (pluss og minus) for å sette høyttalerne i paringsmodus.
Men flere forbedringer til tross – vi ender fremdeles på terningkast 4. Men det er en sterkere firer nå enn sist. Med en prislapp på like under 2000 kroner mener vi likevel at dette er et godt kjøp.
Her er at par alternativer du også kan sjekke:
ZiiSound D5. Disse gir noe bedre lyd, men er ikke oppladbare.
Avantak Pioneer. Denne gir ikke riktig like god lyd, men den er rimelig og enkel å ta med seg

Les også
Logitech med billig og god lyd
Les også
Tilbehøret iPhone-eiere må ha
Mer om
annonse