Til hovedinnhold

– Vi har nådd målet Steve Jobs satte

Apple-sjef Tim Cook mener visjonen er fullendt.

Tidligere Apple-sjef Steve Jobs var som kjent en mann med store visjoner, og ifølge PhoneArena er disse visjonene nå endelig innfridd. Påstanden stammer fra nåværende Apple-sjef Tim Cook, og kommer fra en tale han holdt til avgangsstudentene ved George Washington University i Washington D.C.

– iPhone brukes til å avsløre kriminalitet

Men hva var egentlig Steve Jobs' store visjon? Jo, først og fremst å forandre verden. Akkurat hva som gjør at dette er innfridd akkurat nå er langt fra åpenbart, men Cook mener det har med iPhone-kameraet å gjøre. Som eksempel trekker han frem at kameraet i flere tilfeller har blitt brukt til å avsløre kriminalitet og politivold. Før iPhone kunne ikke vanlige mennesker gjøre slike ting, ifølge Cook:

Apples nyeste iPhone-er, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Foto: Apple

«Hans (Steve Jobs') visjon for Apple var et selskap som omformet kraftig teknologi til verktøy som var enkle å bruke, verktøy som skulle hjelpe folk med å virkeliggjøre drømmene sine og gjøre verden til et bedre sted. Produktene våre gjør fantastiske ting, og akkurat som Steve drømte om, så styrker de folk over hele verden. (...) Folk som ser urett og vil varsle om den. Og nå kan de det, fordi de har et kamera i lomma til enhver tid.»

Her blir Walter Scott skutt åtte ganger i ryggen av en politimann. Foto: Skjermdump fra YouTube/The New Yprk Times

For én måned siden så vi nettopp en slik sak, da en iPhone ble brukt til å filme at en politimann skjøt den forsvarsløse afroamerikaneren Walter Scott åtte ganger i ryggen. Politimannen er nå tiltalt for drap. Cook mener altså dette innfrir Jobs' visjoner for en bedre verden. At dette ikke ville vært mulig for 10 år siden skal vi ikke debattere, men om Apple har vært alene om å skape denne forandringen er vel heller tvilsomt.

Det finnes jo nok av andre telefonprodusenter også.

Snart blir livet til Apple-grunnleggeren film:
Dette er mannen som skal spille Steve Jobs »

(Kilde: PhoneArena)

annonse