Til hovedinnhold

Endelig offisielle detaljer om NEX-C3

Etter litt tidlige lekkasjer har Sony nå offisielt kommet med detaljer rundt sitt kommende hybridkamera NEX-C3. Kameraet skal være et av verdens minste og letteste systemkameraer med en APS-C-sensor.

NEX-C3 dukker opp i flere farger og skal levere speilreflekskvalitet til forbrukere som ønsker noe bedre enn digitale kompaktkameraer, men som syns tradisjonelle speilreflekser er for tunge og klumpete.

Antall megapiksler er som kjent på 16,2, og Full HD-video i 1080p har blitt borte og er erstattet med maksimal oppløsning på 720p.

Lettere å forstå for nybegynnere

Størrelsen på interne komponenter er redusert, noe som minker størrelsen og vekten på NEX-C3, som er på 225 gram – nesten seks prosent lettere enn sin forgjenger NEX-3. Toppen på kameraet er av metall, og resten av kameraets design skal sørge for godt, strømlinjeformet grep.

Mange automatiske funksjoner skal være på plass, og det grafiske brukergrensesnittet på kameraet er tilpasset nybegynnere. Tekniske begreper som "blender," "eksponeringsverdi" og "hvitbalanse" er byttet ut med henholdsvis "bakgrunnsfokus," "lysstyrke" og "farger."

Et tradisjonelt grensesnitt med de mer vanlige fotobegrepene og manuelle innstillinger er også tilgjengelig for mer erfarne brukere. Det samme gjelder muligheten til å skreddersy knapper for å gi direkte kontroll over viktige funksjoner.

Multi-shot-teknologi

NEX-C3 kommer utstyrt med Sonys multi-shot-teknologi. Dette inkluderer blant annet 3D Sweep Panorama-modus, som gjør at man kan ta ekstra brede bilder som kan bli sett i stereoskopisk 3D på en 3DTV med briller.

En automatisk HDR-funksjon fanger tre eksponeringer i rask rekkefølge, med de vanlige HDR-egenskapene som dype skygger og lyse områder smeltet sammen i ett enkelt bilde.

Andre egenskaper inkluderer Handheld Twilight og Anti-Motion Blur, som automatisk kombinerer seks eksponeringer for å fange elegante bilder med lavt støynivå.

Kameraet er kompatibelt med SD-minnekort, inkludert de nyeste Class 10-utgavene, såvel som Sonys egen Memory Stick PRO-HG Duo HX-serie. Sistnevnte har kapasitet på opptil 32 GB.

Batterikapasiteten skal være økt med 20 prosent i forhold til både NEX-5 og NEX-3, og kapasiteten skal være rundt 400 stillbilder per oppladning.

For flere detaljer, sjekk ut NEX-C3 i prisguiden.

Pris og tilgjengelighet

NEX-C3 vil bli tilgjengelig fra og med august i fargene sølv, svart og rosa. Kameraet vil bli solgt med et 18-55 mm kit zoom-objektiv, og det vil ha en veiledende pris fra 650 dollar, eller 3500 kroner.

En svart versjon med et objektiv på 16 mm vil også bli solgt for 600 dollar, eller 3200 kroner. Prisene vil antakelig være dyrere i Norge.

(Kilde: pressemelding)

annonse