Nyhet

Vannkjøling til folket!

Hardware/Hannover: Asetek var i nisjemiljøene godt kjent for 5 år siden. De var en av de eneste som produserte fasekjølere i stor skala, og på den tiden blant få som også solgte egne vannkjølingssett. I 2006 gikk de derimot "under jorden" for folk flest, før de tittet opp igjen med det første komplette og lukkede vannkjølingssettet ment for folk flest.

Asetek ga dette produktet navnet "LCLC", og vi så de i en rekke drakter, blant annet som NorthQs "Siberian Tiger" og Corsairs H50 og H70, hele tiden under utvikling.

Foruten de nevnte produktene har de totalt 14 forskjellige produktene i all hovedsak vært tilgjengelig via OEM-leverandører. Ferdige maskiner fra både HP, Dell og Alienware har hatt settene innebygget.

Nå har de lansert to nye produkter, rettet mot både OEM-markedet og salg direkte til forbruker.

Fastmontert på skjermkort

En av de mer spenstige produktene vi fant på CeBIT var den nye kjøleløsningen for skjermkort. Normalt får du bare kjøpt hele løse vannblokker, eller lukkede systemer som skrus på skjermkortet.

Det Asetek har gjort er å ta det hele ett steg lenger, her er alt fastmontert og lukket fra fabrikken, og alle garantier er ivaretatt.

På CeBIT ble en prototype av løsningen vist frem, der kjøleløsningen var paret med et Nvidia GeForce GTX 580. Temperaturene vi fikk se så hyggelige ut, selv om vi naturlig nok ikke hadde anledning til å gjøre våre egne målinger. Det aktuelle skjermkortet var forøvrig overklokket til 940 MHz.

– Vi vet at kundene våre vil skru så lite som mulig på komponentene deres. Her leverer vi en løsning som kommer helt lukket og ferdig sammensatt fra fabrikken kan Steve Branton, direktør for markedsføring, fortelle til oss.

– Vi satser på at løsningen vil koste omtrent $100 mer enn skjermkortet i seg selv, og vi håper at det er klart for salg om 3 måneder.

Dobler størrelsen

Det tradisjonelle vannkjølingssettet får nå også en oppgradering. Asetek har laget et nytt kombinert kjølehode og pumpehus. Der sitter det nå en innebygget temperatursensor som regulerer viftehastigheten basert på parametere du selv setter i forhold til temperaturen i vannet.

Settet du kan se på bildet heter Waterchill 2011C. Det kommer med en dobbel radiator med fire vifter og det nye pumpehuset. Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke fastsatt.

Satser sammen med Antec

Sammen med kabinett-produsenten Antec har Asetek nå satt sammen to nye vannkjølingssett – Kuhler h2o 920 og den vi har avbildet over, Kuhler h2o 620. Vi regner med å ta turen innom Antec i morgen, for å se nærmere på disse løsningene, og forhåpentligvis få et par sniktitter på enkelte andre produkter.

Vi er på Facebook!
Les også
En kraftpakke i miniformat
annonse