Til hovedinnhold

Windows 7 E ikke lansert likevel?

Vi har tidligere fortalt om Microsofts planer om å lansere egen Windows 7-versjon i Europa for rette seg mer mot kravene til EU om at brukeren skal kunne ha muligheten til å eventuelt velge andre nettlesere enn IE i Windows 7.

Nå har Microsoft kommet med et forslag til EU om at Windows 7-brukere skal få muligheten til å velge alternative nettlesere når de installerer Windows 7 for første gangen. Microsoft har med andre ord bestemt seg for å gå med på EU-kravene, nemlig at brukere selv skal kunne velge hvilken nettleser som blir installert.

Meningen er at brukere skal under installasjon av Windows 7 få opp en dialogboks hvor vedkommende skal kunnne velge en nettleser som skal installeres. Forslaget krever at PC-en kobles til internett under installasjonen, slik at en annen nettleser kan lastes ned.

Videre skal brukeren på en enkel måte kunne definere standardnettleser, og eventuelt deaktivere Internet Explorer, dersom vedkommende ønsker det.

EU skal i utgangspunktet være positiv til forslaget, men har fortsatt ikke kommet med et endelig svar.

Teknisk sjef i Opera Software, Håkon Wium Lie, sier til nettstedet dailytech.com at han i utgangspunktet er tilfreds med forslaget fra Microsoft, men er litt skeptisk til at PC-en må være koblet til nettet for å laste ned en alternativ nettleser. Lie mener den beste løsningen hadde vært å inkludere alternative nettlesere i selve installasjonspakken.

(Kilde: BBC, Dailytech)

annonse