Til hovedinnhold

Fra i dag vil Google «straffe» nettsider som ikke er mobiloptimaliserte

Legger om søkealgoritmene.

Shutterstock

Så har datoen kommet. Når amerikanerne våkner seinere i dag, begynner Google jobben med å legge om søkealgoritmene sine. Dette kommer ifølge selskapet til å skje i sanntid og på en side-for-side-basis, og Google forventer at omleggingen kommer til å ta «fra noen dager opptil en uke» å fullføre. Når dette er gjennomført, vil Googles søk fra mobile enheter prioritere mobilvennlige nettsteder høyest.

Enten-eller

Google har laget en tjeneste som enkelt lar deg sjekke om nettsiden er mobilvennlig.

Google gir ingen grader av mobilvennlighet – enten er siden mobilvennlig eller så er den det ikke. Det betyr at mange nettsteder kan komme til å oppleve et kraftig dropp i trafikken sin, om Google dømmer siden som ikke mobilvennlig.

Hensikten er å forbedre søkene fra mobile enheter, som jo en stadig økende andel av trafikken Google betjener. Samtidig står Google svakere på mobile enheter enn på tradisjonelle nettlesere fra datamaskiner, siden selskapet konkurrerer mot spesialbygde apper på mobile enheter. Derfor må Google forbedre søkene sine for mobile enheter, slik at brukeropplevelsen blir konkurransedyktig derfra.

Test om din egen nettside er Google-mobilvennlig her: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Du kan lese mer om hvorfor Google gjør disse endringene her:
Nå må nettsidene være mobilvennlige (Cw.no)

Det er ikke nødvendigvis en god idé å lage spesialversjoner av nettsidene til mobilen: Stadig flere velger responsiv design » (Cw.no)

annonse