Tek.no

Nyhet

Taylor Swifts nyeste album kommer ikke til Apple Music heller

Det er ikke bare Spotify hun holder seg unna.

Helga Esteb / Shutterstock
Joachim Froholt
22 Juni 2015 09:00

Taylor Swift valgte i fjor å droppe musikktjenesten Spotify, til fordel for Tidal. Mange trodde likevel låtene hennes ville bli å finne på Apples nye musikktjeneste, Apple Music.

Det vil de riktignok, men ikke alle. Det nyeste albumet hennes, 1989, vil nemlig ikke bli tilgjengelig på strømmetjenesten. Dette har plateselskapet Big Machine Records bekreftet overfor Buzzfeed News.

Coveret til Taylor Swifts nyeste album. Foto: Big Machine Records

Ikke tilgjengelig på Tidal heller

Albumet er heller ikke å finne på noen andre abonnementsbaserte strømmetjenester, inkludert Tidal, og ifølge Big Machine Records er det ingen planer om å gjøre det tilgjengelig heller.

1989 har solgt over fem millioner kopier siden det ble lansert i november. Det gjør det til det bestselgende albumet i både 2014 og så langt i 2015, skriver nettstedet BGR.

Albumet toppet også nedlastingsstatistikken på The Pirate Bay, men om dette er på grunn av at det ikke er tilgjengelig på noen strømmetjenester vet vi naturligvis ikke.

Oppdatering: Kan gå mot enighet

I helgen skrev Taylor Swift et åpent brev til Apple. Der påpekte hun at Apple ikke planlegger å betale artistene for den musikken brukerne strømmer mens de er prøvemedlemmer. Den gratis prøveperioden til Apple Music er på tre måneder.

Nå har Apple svart på tiltalen, og sier at de likevel skal betale artistene for musikken som strømmes i gratisperioden. Dette har Apple-toppen Eddie Cue bekreftet overfor Billboard:

– Da jeg våknet opp i dag tidlig og så hva Taylor hadde skrevet, ble det klart for meg at vi behøvde en endring. Så nå har vi bestemt at vi skal betale artistene under prøveperioden. Taylor Swift selv har ifølge Billboard uttrykt stor glede over Apples holdningsendring, og dermed kan det kanskje tenkes at den nye musikken hennes finner veien til Apple Music likevel.

Hun er uansett ikke den eneste velstående artisten som misliker Spotify og andre strømmetjenester
Artister allierer seg for å få «rettferdig betaling» fra Spotify »

(Kilde: Buzzfeed News via BGR)

annonse