Tek.no

Nyhet

Malware spres via Google

Arsæll Benediktsson
28 Nov 2007 13:22

Sikkerhetsselskapet Sunbelt Software har oppdaget et nytt misbruk av Googles søkemotor. I løpet av de siste dagene er lenker til skadelige nettsteder blitt mye mer vanlige enn de pleier å være.

Det viser seg at angripere driver med omfattende ranking-juks med søkeord i HTML-koden. Så å si alle tenkelige søkeord er blitt skrevet inn i koden, og dermed vil Google fange opp en skadelig nettside nesten uansett hva brukeren søker på.

Ifølge sikkerhetsselskapet skal rundt 40 000 skadelige nettsider være manipulert på denne måten, slik at de får en bedre plassering blant søkeresultatene enn de normalt ville fått.

Systematisk juks

Sunbelt Software mener jukset er blitt ordnet med et nettverk av "bots", det vil si PC-er med programmer som automatisk spammer blogger, diskusjonsfora og kommentarbokser med lenker og søkeord.

Mange av de skadelige nettsidene inneholder i tillegg en iframe-lenke som kan brukes til å ta over PC-er som ikke er oppdatert sikkerhetsmessig - sikkerhetshull blir altså utnyttet.

Dersom en uheldig surfer klikker på en iframe-lenke på en skadelig nettside, vil det installeres en bakdør av typen "Scam.Iwin". Når surferen klikker på en inntektsbringende reklamelenke, er det angriperen som tjener penger på dette uten at surferen merker noe.

Les mer om saken på SunbeltBLOG.

Google skal være klar over problemet, men har foreløpig ikke kommentert saken.

Fjern skadelige programmer

Du kan laste ned antispionprogrammet

Sunbelt CounterSpy

og prøve det gratis i 15 dager. Du finner også mange relevante gratisprogrammer i vår

sikkerhetsguide

, pluss informasjon om

phishing

.

(Kilder: ZDNet Blogs, )

Les også
Google-glipp spredde virus
Les også
RIAA utsatt for innbrudd
Les også
Sjekk flytider med Google
Les også
Amerikanere googler seg selv
Les også
Wikipedia får konkurranse
Les også
Google ordner opp
Les også
Beskyldes for ranking-juks
Les også
En av ti nettsider farlige
Les også
Blogger kan være farlige
annonse

Les også