Tek.no

Nyhet

Sett fart på XP

Minnepinner for økt ytelse i XP
Arsæll Benediktsson
16 Nov 2007 12:46

eBoostr er et nytt program som bruker en løsning basert på Microsofts ReadyBoost-teknologi. Denne teknologien er innebygd i Windows Vista, men ikke i XP.

Hensikten med programmet er å ta i bruk flashminne (for eksempel USB-minnepinner) for å mellomlagre data, noe som kan bidra til at Windows jobber raskere.

I bruk

Vi har testet ut programmat kjapt. Etter installasjonen må PC-en startes på nytt for at programmet kan starte. Når programmet deretter startes bruker det en del tid på å opprette en cache-fil. På vår OCZ Rally 4 GB minnepinne og Thinkpad X60 test-maskin med 2 GB RAM og 100 GB harddisk tok denne prosessen rundt 5 minutter.

Etter at programmet starter opp igjen, legger det seg som et ikon nede i høyre hjørne (systemlinjen). Ved å dobbeltklikke på dette ikonet får man opp et status/kontrollpanel:

Uten at vi i denne omgang har gjort noen vitenskapelig test, virket testsystemet å være noe mer responsivt etter installasjonen av eBoostr. Programmer syntes å starte opp ørlite raskere, men forskjellen er likevel helt marginal. Først og fremst er det maskiner med mindre systemmminne som drar nytte av dette.

I tillegg er det verdt å nevne at systemer med raske harddisker drar tilsvarende mindre nytte av dette.

Programmets egen ytelsestest viste at vi oppnår i snitt over 20 MB/s lesehastighet fra cachen (minnepinnen), mens harddisken i systemet kun leverer 10 MB/s. Sistnevnte virker imidlertid kunstig lavt.

Test ut selv

En prøveversjon kan lastes ned fra

eboostr.com/download

- den skal fungere i to timer etter hver PC-oppstart. Programmet koster 13,50 euro (107 kroner), og støtter kun Windows XP 32-bit.

Les mer om programmet på eboostr.com.

(Kilder: Neowin, eBoostr.com)

Les også
- XP fortsatt tilgjengelig etter juni
Les også
Kampanje for XP
Les også
XP SP3 ferdig utviklet
Les også
XP SP3 får Vista-funksjoner?
Les også
Oppdaterer IE7 for XP
Les også
XP får leve litt lenger
Les også
XP SP3 bekreftet
annonse

Les også