Nyhet

Dette kameraet kjører Android!

Lar deg installere apper som Instagram og Skype.

Så stemte altså ryktene. I dag morges slapp Nikon kameraet som har skapt rykteflom på fotonettsteder verden over de siste dagene, Nikon Coolpix S800c.

Som de fleste hadde gjettet fra før, er det snakk om en hybrid mellom et kamera og et lite surfebrett. Kameraet kjører nemlig Android, som man finner i en rekke av smartmobilene på markedet i dag. S800c er utstyrt med 10x zoom fra 25 mm på vidvinkel, til 250 mm på full tele. Bildebrikken er en bakbelyst CMOS bildebrikke med 16 megapiklser, som måler 6,17 x 4,55 mm. Den er vesentlig større og mer avansert enn de mer vanlige CCD-bildebrikkene man finner i de fleste mobiltelefoner i dag. Kameraet er også utstyrt med Nikons VR-teknologi, som er en optisk bildestabilisator for å hindre kamerarystelser når man tar bilder eller filmer. Den nye hybridmodellen kan ta opp videoopptak i fullHD, som kan deles direkte til Youtube eller Vimeo.

Les også: Ny moro fra Nikon?

S800c har både WiFi og GPS, slik at den kan geotagge bildene dine og dele de direkte uten å måtte kobles til en datamaskin. Kameraet kjører som nevnt Android som operativssystem, med versjonen 2.3 Gingerbread. Denne versjonen begynner å bli litt gammel, men hva som er årsaken til at Nikon har satset på akkurat denne versjonen kan man bare spekulere i. En av grunnene kan være at en eldre versjon krever mindre av kameraets prosessor, og holder prisen nede. Operativssytemet styres på sedvanlig vis med en trykkfølsom OLED skjerm, som måler 8,89 cm (3,5 tommer). Den har en oppløsning på 819 000 bildepunkter, som bør gi god kontrast og skarpe ikoner.

Les også: Nikon + Android = sant?

En annen fordel med at kameraet kjører Android, er at bruksområdet utvides kraftig i forhold til vanlige kameraer. Man har full tilgang og funksjonalitet, slik at man kan laste ned alt av applikasjoner og programmer fra Androids butikk Google Play. Ved å koble seg til et trådløst nettverk eller et mobilt hotspot kan man surfe på internett, laste ned videoer, se på Youtube, chatte på Facebook eller bruke kameraet sammen med den ekstremt populære bildeapplikasjonen Instagram. Kameraet blir dermed en hybrid mellom en smarttelefon og et kamera, og segmenterer seg inn mot de som liker å ta bilder med mobilen, men som savner det lille ekstra på bildekvalitetssiden. Nikon har med andre ord puttet et skikkelig kamera inn i en mobil, eller iallefall nesten. Man kan nemlig ikke ringe Nikon Coolpix S800c. Det blir spennende å se hvordan batterikapasiteten til kameraet er, da Android og den store skjermen mest sannsynlig krever sitt.

Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke kjent, men vi i Akam skal på pressekonferanse kl 10. Etter denne vil vi oppdatere saken med litt mer informasjon om kameraet.

Oppdatert: Nikon har bekreftet salgsdato i Norge. Kameraet skal være tilgjengelig for salg 27. september, og har en veiledende pris på 3390 norske kroner. Batteriet skal klare omtrent 150 bilder (CIPA).

Les også: Lite kompaktkamera med mye zoom

Kilde: www.dpreview.com

Les også
Nikon-kamera i neste Nexus-telefon?
Les også
To nye superzoomer fra Canon
Les også
Nikon + Android = Sant?
Les også
Lite kompaktkamera med mye zoom
Les også
Som perler på en snor
Les også
Japaner kommer til Europa
annonse