Nyhet

Oppgradert lillebror

Sonys Nex-5n får nok nyheter til at den er verdt en oppgradering.

Likner på forgjengeren, men har blitt litt mindre.

I tillegg til Nex-7, lanserte Sony også Nex-5n i dag. Det er en etterfølger etter Nex-5, og har fått mange av de nye funksjonene til Nex-7. Faktisk er det raskere å si hva som er forskjellig enn hva som er likt.

Les artikkelen vår om Nex-7

Hovedforskjellen er at Nex-5 ikke har fått det nye grensesnittet, Trinavi. Det gjør at du fortsatt må inn i menyer, eller bruke den trykkfølsomme skjermen når du skal endre innstillinger. Dette er en løsning entusiaster misliker, mens de som har beveget seg opp fra kompaktkamera synes å like den godt. I og med at dette er et kamera for sistnevnte gruppe, har vi ingen problemer med det.

Oppløsningen er på 16 megapiksler, som er ganske normalt for kameraer med denne brikkestørrelsen. Den lavere oppløsningen gir litt mindre detaljer i godt lys, men i dårlig lys kan du skru ISO-verdien høyere, antakelig fordi det lavere pikseltallet gir mindre støy. Så det er mulig at Nex-5n gir bedre resultat i svært dårlig lys enn det storebroren gjør.

Videofunksjonen er den samme, nemlig Full-HD i 50p med fulle manuelle kontroller hvis du ønsker, og tilkoblingsmulighet for ekstern mikrofon.

Vippbar, trykkfølsom skjerm.

Skjermen er også den samme, en vippbar 7,5cm LCD-skjerm med oppløsning på 921600 punkter (VGA). Men Nex-5n mangler den fantastiske søkeren til Nex-7. Til gjengjeld blir kameraet mindre på grunn av dette.

Apropos størrelse, har kameraet blitt mindre enn forgjengeren i alle retninger, og vekten har også gått ned. Samtidig har batterikapasiteten gått opp til 430 eksponeringer.

Nex-5n har en uvesentlig utløserforsinkelse, og seriebildehastigheten er på 10 bilder pr. sekund. Dette er mulig fordi du ikke har et speil som skal vippes opp og ned for hvert bilde.

Kameraet kommer med en del kreative filtre, som du kan legge på bildene dine, så de får et helt annet utseende. Morsomme effekter, og gjør at du kan leke deg litt ekstra uten å ha peiling på bildebehandling.

Du kan få kjøpt kameraet i butikkene fra september, og prisen blir 5000 kroner for bare kameahuset eller 5900 med 18-55mm kit-objektiv.

Mer info om Sonys nylanseringer i dag, finner du i livebloggen vår fra pressekonferansen.

Les også
Endelig en etterfølger til Sony A700
Les også
Hybridkamera for entusiaster
annonse