Tek.no

Nyhet

Lei av MinID-innlogging?

Nå får du velge selv hvordan skal logge inn på offentlige tjenester.

28 Nov 2012 20:31
annonse

Det offentlige har stadig blitt mer tilgjengelige på nett, og nå har de tatt enda et skritt i riktig retning. Fra og med 27. november var det mulig å bruke BankID for å logge inn på de ulike nettjenestene til mer enn 270 offentlige virksomheter.

Direktoratet for forvaltning og IKT, Difi, har kjørt i gang med et felles innloggingssystem, der du kan bruke den ID-en du foretrekker. Enten det er MinID, BankID, Buypass eller Commfides.

– Jeg er fornøyd med at terskelen for å bruke offentlige nettjenester har blitt enda lavere. Mange bruker BankID i det daglige, og nå er dette også et valg for offentlige tjenester, sier Hans Christian Holte, direktør i Difi.

Gir brukerne tilgang på høyeste sikkerhetsnivå

Både MinID og BankID har rundt 2,8 millioner brukere, men det er bare BankID som er sertifisert for det høyeste sikkerhetsnivået. Med det høyeste sikkerhetsnivået kan du også få tilgang til slikt som taushetsbelagte personopplysninger.

annonse

Et eksempel på dette er "Mine resepter" og ”Mine vaksiner”. Disse er det hittil bare 400 000 innbyggere som har hatt tilgang på, men nå økes det til 2,8 millioner.

Difi regner med at det kommer enda flere tjenester inn på portalen i tiden fremover. Slik at du skal kunne gjøre enda mer selv, og ikke minst få en enda bedre kontroll på hva som finnes av opplysninger på deg.

Trøblete Java

Litt av problemet er at BankID benytter Java, og Java har hatt en spennende tid med tanke på sikkerhetshull. I august fikk Oracle, selskapet bak Java, tåle mye kritikk etter at et sikkerhetsselskap oppdaget et enormt sikkerhetshull.

Vi lagde en guide for hvordan du kunne skru av Java, da Oracle viste seg å være ganske treige med å tette sikkerhetshullet. Så fort de friskmeldte Java tok det imidlertid ikke lang tid før det ble oppdaget enda et sikkerhetshull, som rammet samtlige versjoner av Java.

(Kilde: Difi)

Les også
Nye java ikke trygt likevel
Les også
Nå er Java trygt igjen
Les også
Nå bør du skru av Java
annonse
Loading

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading