Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Oppo lanserer smartklokke

Oppo Watch ser omtrent ut som en Apple Watch.

Oppo
Torstein Norum Bugge

Smartklokker fortsetter å være en populær kategori for mange, og Apple har i lang tid dominert på toppen med sin Apple Watch. Det er nok også grunnen til at Oppo har latt seg inspirere sterkt da de lagde sin nye Oppo Watch.

The Verge melder om at smartklokken skal lanseres internasjonalt nå, etter at den først fikk bryne seg på det kinesiske markedet eksklusivt tidligere i år. Da hadde klokken også en egen programvare spesialdesignet av Oppo om bord, men den internasjonale varianten får Googles «bone stock» Android Wear OS innebygget.

Klokken har et design som minner veldig om Apples smartklokker, med et firkantet, kurvet frontglass som buer ut mot sidene og møter en avrundet metallkropp. Selv armbåndet ser sterkt Apple-inspirert ut, både i måten det festes på og måten det tar seg ut.

Kommer i to størrelser

Oppo

En annen likhet med Apple Watch er at Oppo Watch kommer i to størrelser: 46 millimeter og 41 millimeter. Det er også kun den største av disse to som får LTE-støtte, og altså kan bruke e-SIM og ha et selvstendig nett uten en mobiltelefon tilkoblet.

Begge størrelsene får et batteri på 430 mAh, som skal kunne fullades på 75 minutter og fylles til halv kapasitet på 15 minutter. Ladingen skjer via trådløs lading.

Skjermen er på 1,91 tommer, og har 402 x 476 piksler, dekket av Corning Gorilla Glass 3. Skjermteknologien er OLED, så kontrast, farger og strømforbruk burde være av god kvalitet. OLED har jo også den fordelen at pikslene kan skrus helt av, så har du en klokke med svart bakgrunn og bare hvite tall (eksempelvis) vil skjermen forbruke minimalt med strøm.

På innsiden finner vi en firekjerners Snapdragon Wear 2500, og en Adreno 304-grafikkbrikke. Begge klokkemodellene er dessuten vannresistente, men ikke helt vanntette. Du vil med andre ord ikke svømme med disse. Av intern lagring finner vi 8 GB, som nok holder for en klokke selv om det ikke høres ut som all verdens plass.

Norsk pris eller tilgjengelighet er enda ikke kjent, men skal vi tro dollarprisen vil det bli i området rundt 3.000 kroner for 41-millimeteren, og 4.500 for 46-millimeteren.

annonse