Til hovedinnhold

Ny hasteoppdatering fra Apple etter sikkerhetsfeil

Therese Alice Sanne

Apple har oppdaget et kritisk sikkerhetshull og meldte mandag at svakheten påvirker så godt som alle iPhoner, iPader og iPod Touch som er i bruk.

Rett og slett iPhone 6 og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generasjon og nyere, iPad mini 4 og nyere, og iPod touch (7.generasjon).

Feilen kan, hvis utnyttet riktig, brukes til å kjøre vilkårlig kode med kjerneprivilegier. Altså, de kan i praksis ta over telefonen eller nettbrettet og gjøre hva de vil med dem. Være det seg å hente ut vilkårlig data, eller injisering av skadelig programvare. Det er med andre ord ingen grunn til å vente med oppdateringen.

Fra Apples nettsider

Apple gir lite informasjon om hvordan de er blitt gjort klar over nulldagssårbarheten - altså en sikkerhetsfeil som regnes som ekstra kritisk fordi feilen kan utnyttes før utvikler får anledning til å utbedre feilen. De henviser kun til en uspesifisert rapport «om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet».

Det er kun en måned siden forrige gang vi meldte om sikkerhetsfeil i Apple-produkter. Og ifølge The Record er det intet mindre enn 17. gangen Apple har måttet lappe sammen sikkerhetshull kun i år.

annonse