Nyhet

Ny hasteoppdatering fra Apple etter sikkerhetsfeil

Apple har oppdaget et kritisk sikkerhetshull og meldte mandag at svakheten påvirker så godt som alle iPhoner, iPader og iPod Touch som er i bruk.

Rett og slett iPhone 6 og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generasjon og nyere, iPad mini 4 og nyere, og iPod touch (7.generasjon).

Feilen kan, hvis utnyttet riktig, brukes til å kjøre vilkårlig kode med kjerneprivilegier. Altså, de kan i praksis ta over telefonen eller nettbrettet og gjøre hva de vil med dem. Være det seg å hente ut vilkårlig data, eller injisering av skadelig programvare. Det er med andre ord ingen grunn til å vente med oppdateringen.

Apple gir lite informasjon om hvordan de er blitt gjort klar over nulldagssårbarheten - altså en sikkerhetsfeil som regnes som ekstra kritisk fordi feilen kan utnyttes før utvikler får anledning til å utbedre feilen. De henviser kun til en uspesifisert rapport «om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet».

Det er kun en måned siden forrige gang vi meldte om sikkerhetsfeil i Apple-produkter. Og ifølge The Record er det intet mindre enn 17. gangen Apple har måttet lappe sammen sikkerhetshull kun i år.

annonse