Google Chrome til Android blir dobbelt så rask

Bruker triks fra Opera for å laste inn sider fortere og billigere.

En ny versjon av Google Chrome for Android vil ta i bruk teknologi for å komprimere nettsidene på Googles servere, før de sendes til nettleseren i telefonen og nettsidene dekomprimeres igjen.

Det vil gjøre at mengden data som overføres via mobilnettet kan reduseres med så mye som 50 prosent, noe som betyr både raskere lasting av nettsider og reduserte kostnader for de brukerne som ikke har mye medfølgende data i abonnementet sitt.

Teknologien ligner Turbo-funksjonen i den norske Opera-nettleseren. Denne funksjonen er for øvrig døpt om til «Offroad» i den nyeste Android-versjonen av Opera.

Har du prøvd Opera på mobilen? Sjekk Operas nye Android-nettleser

Ifølge en bloggpost fra Googles nettleserteam er den nye komprimeringsfunksjonen foreløpig en "eksperimentell funksjon". Kun ukrypterte sider vil gå via Googles servere, mens HTTPS-sider og innhold når du surfer i inkognitomodus vil gå utenom.

Den nye betaversjonen av Chrome for Android inneholder også enkelte andre nyheter, som synkronisering av passord og autoutfyllingsoppføringer mellom Chrome for PC/Mac og mobile enheter.

Versjonen til iOS har også fått en bitteliten oppdatering med et par nye funksjoner, men foreløpig er «Offroad»-funksjonen forbeholdt Android-enheter.

Betaversjonen av Google Chrome for Android kan lastes ned her.

Les også: Opera velger WebKit fremfor egen standard

Les også
Vinterens nye Android-apper
Les også
Selger iPhone-apper til 7000 kroner per stykk
Les også
Sjekk Operas nye Android-nettleser
Les også
Apper du må ha på mobilen: Her er ukens anbefalte apper
Les også
– En ny måte å jobbe fra smartmobilen på
annonse