Nyhet

Ny 4K-TV fra Kina er billigere enn noe annet

Frister med 49-tommers Android-modell.

TV-er med den nye 4K-oppløsningen er i vinden, og stadig flere produsenter kommer med sine nye modeller. Nå kaster kinesiske Xiaomi seg på bølgen med en skikkelig billigmodell. Selskapets første 4K-modell, MI TV 2, får en prislapp som ikke skremmer vannet av lommeboken din, melder Engadget.

Den nye TV-en tar opp kampen om å være en av de rimeligste 4K-modellene på markedet. MI TV 2 skal etter alt å dømme få en utsalgspris på 640 amerikanske dollar, hvilket betyr at den omregnet i norske kroner vil havne under 4000 kroner.

Kjører Android

Det kinesiske selskapet skal kjøre Android som operativsystem med et MIUI TV-grensesnitt på sin nye 4K-TV. Dermed skal det etter alle solemerker være full mulig å laste inn andre TV-apper som ligger ute på applikasjonsmarkedet til Android. Dermed følger selskapets i Philips sitt fotspor, som tidligere i år annonserte at de ville komme med Android-baserte TV-er i år.

Tar vi en kikk på innmaten i denne TV-en, opplyses det om at 4K-panelet leveres fra enten LG eller CSOT, og at en Mstar 6A918 fra MediaTek skal drive det hele. Denne består av en firekjerners prosessor med en hastighet på 1,45 GHz, i tillegg til en Mali-450 MP4 grafikkprosessor. Alt dette er nødvendig for at TV-en skal kunne drive flere apper som ikke tradisjonelt er forbundet med en TV, da Android-plattformen kan levere både spill og nytteverktøy.

Samtidig er det lagt til 2 GB med arbeidsminne for å sikre flyten i bildet, og TV-en kommer med 8 GB intern lagringskapasitet. Skulle dette bli i minste laget, støtter TV-en MicroSD-kort på opptil 64 GB.

Separat lydkilde

MI TV 2 blir en nett TV som kun er 15,5 millimeter tykk. For å oppnå denne tynne utførelsen har Xiaomi fjernet høyttalerne fra selve TV-en, og flyttet disse ut i to separate lydenheter.

Lyden overføres via kabel til en lydplanke som inneholder mellomtone og diskant, mens signalene til bassen overføres via Blåtann. Xiaomi har også tatt i bruk Blåtann for å kommunisere mellom fjernkontrollen og selve TV-en. Skulle fjernkontrollen bli borte, er det også mulighet for å laste ned en app som gir deg mulighet til å styre TV-en via mobiltelefon eller nettbrett.

Enn så lenge er det kun kineserne som får mulighet til å bestille denne TV-en, når den kommer i salg den 27. mai. Hvorvidt den blir å finne her på berget eller ikke, gjenstår å se.

Netflix i 4K er nå tilgjengelig på flere av årets nye TV-modeller:
Slik var vårt første måte med oppløsningen hos strømmegiganten (Ekstra) »

(Kilde: Engadget)

annonse