Tek.no

Nyhet

Bytt passord - enorme mengder e-postkontoer er hacket

Mange millioner brukere av Google, Microsoft og Yahoo er rammet.

scyther5/Shutterstock.com, montasje/Tek.no
Eigil Knudsen
6 Mai 2016 16:30

Nyhetsbyrået Reuters melder nå at kontoinformasjon til en enorm mengde brukerkontoer har blitt stjålet av hackere. De fleste av kontoene tilhører en russisk e-posttjeneste, men også Google, Yahoo og Microsoft er rammet av det omfattende tyveriet.

Ifølge sikkerhetseksperter skal tyveriet omfatte hele 272,3 millioner kontoer, noe som gjør det til et av de største tyveriene av kontoinformasjon de siste årene.

De tre store hardt rammet

57 millioner av kontoene tilhører Russlands største e-posttjeneste Mail.ru. 40 millioner Yahoo-kontoer er rammet, mens 33 millioner og 24 millioner kontoer hos henholdsvis Microsoft og Google er omfattet. Et antall tyske og kinesiske tjenester skal også være rammet.

Det er sikkerhetsselskapet Hold Security som oppdaget den enorme lekkasjen, det samme selskapet som flere ganger tidligere har avdekket tyveri av kontoinformasjon, blant annet fra nettopp de tre nevnte selskapene.

Hold Security fikk tak i informasjonen fra en hacker som skrøt av fangsten i et undergrunnsforum på nettet. Hackeren var villig til å gi fra seg opplysningene i bytte mot at sikkerhetsselskapet skrev positive kommentarer om vedkommende.

Stor trussel

Kontoinformasjonen anses med andre ord ikke engang som spesielt verdifull for hackeren, noe som vekker stor grunn til bekymring, ifølge Hold Security.

– Dette er potent informasjon. Den flyter rundt på undergrunnsmarkedet, og denne personen har vist at han er villig til å gi dataene til folk som er greie med ham. Disse opplysningene kan bli misbrukt flere ganger, sa sikkerhetssjef ved Hold Security, Alex Holden, til Reuters.

I forbindelse med saken kom Microsoft med en generell uttalelse om at de har sikkerhetstiltak på plass for å fange opp kontoinnbrudd, men verken Google eller Yahoo har kommet med kommentarer ennå. Uansett er det nok en god idé å bytte passord så fort som mulig.

Spotify ble også rammet av angrep nylig: Påloggingsinformasjon fra hundrevis av brukere dukket opp på nettet »

(Via The Inquirer, Huffington Post)

Les også
Derfor får ikke pirater dårlig samvittighet av ulovlig nedlasting
Les også
Nå bør du trolig bytte passord i Spotify
Les også
Disse innstillingene skrur jeg raskt av i Windows 10
annonse

Les også