Nyhet

Flickr starter bildemarkedsplass

Men hva er det egentlig?

Det er ikke lenger bare bildene fra fotojournalister og proffe fotografer som interesserer media. Stadig flere «glade amatører» og tilfeldig forbipasserende tjener nå penger på bilder de tar, enten med dedikerte kameraer eller mobiltelefonen.

Dette vet bildedelingstjenester å utnytte, og flere – som for eksempel 500px – har lisensieringsalternativer.

Nå ser det ut til at Flickr igjen tenker i samme baner, etter at de avsluttet et seks år langt samarbeid med Getty Images tidligere i år.

Ingen detaljer

«Få bildene dine vist på Yahoo!-networks sider som Homepage features, Yahoo! News, Yahoo! Sports og Flickr.» står det å lese tvers over den nye markedsplassen, men nøyaktig hva det dreier seg om er det ikke så lett å få tak i.

I en bloggpost presenteres Flickr Marketplace som en «ny Flickr lisensierings-opplevelse», og ser ut til å være en tjeneste der utvalgte fotografer settes i kontakt bloggere og nyhetsmedier, i tillegg til Yahoos ulike tjenester.

Vilkår og hva man eventuelt vil kunne tjene på noe slikt står det derimot ingenting om, men eventuelt interessenter bes skrive seg opp på et nyhetsbrev for å få mer informasjon.

Deler du bildene dine på Facebook? Det finnes bedre alternativer »

(Kilde: connect.dpreview.com)

Les også
Flickr beklager salg av bilder
Les også
10 fotoapper du må ha
Les også
Flickr kutter båndet til Facebook og Google
Les også
Deler du bilder på Facebook?
Les også
Flickr med ny bildedelingsfunksjon
Les også
Snart kan Flickr-bildene dine bli fotobok
Les også
Vant flere konkurranser med stjålne bilder
annonse