Til hovedinnhold

Snart kan du ringe kryptert over Messenger

Facebook betatester ende-til-ende-kryptering også for ringing og videosamtaler.

Slik ser hemmelige samtaler ut i dag. Ingen ringe- eller video-funksjon.

I Facebooks chattetjeneste Messenger har man lenge kunnet sende krypterte meldinger, via den innebyggede «Hemmelig samtale»-funksjonen. Dette har både sikret at dataen som sendes er kryptert, men også at meldingene ikke har dukket opp på andre enheter hvor du har vært logget inn på samme konto.

Dette har imidlertid kun fungert for vanlig tekst, men ikke for ringing og videosamtaler. Det er i ferd med å endre seg, skriver The Next Web.

Gjennom lekkasjer har man nemlig funnet ut at Facebook betatester kryptering for de andre kommunikasjonsmåtene.

Dermed kan det raskt være duket for at du vil kunne både ringe og videochatte over tjenesten uten å måtte bekymre deg for at uvedkommende skal få tilgang til samtalene dine.

Er Facebook til å stole på?

Så er det verdt å spørre seg om hvor trygg man faktisk kan være, all den tid Facebook ikke har verdens beste fortid innenfor digital sikkerhet.

Selskapet har tidligere eksempelvis delt millioner av bilder som ikke skulle vært publisert, hatt gaffateip som sikring for serverne sine og lagret passord i klartekst i årevis.

Ende-til-ende-kryptering er selvsagt fint, og skal i teorien sikre at selv ikke Facebook vil kunne se hva som sies, skrives eller vises.

Om det nye tiltaket vil være nok til å fikse det noe frynsete oppfatningen som har bygget seg opp rundt selskapet de siste årene vil tiden vise.

Les også
Dette er ikke første gang Facebook har feilet - her er de fem skandalene vi husker best
annonse