Tek.no

Nyhet

Speilrefleks for de fargeglade

17 Sept 2009 10:32
Kanskje noe for brann- og politifolk

Det har vært antydning til det en stund, at produsentene har lansert små antall av kameraer i pussige farger. Denne gangen lanserer Pentax sin nye modell i svart eller i hvitt. I tillegg kommer det et begrenset antall av dem i rødt og i mørk blått (navy).

Mange lurer sikkert på hva poenget med det skal være, men vi sier heller ”Hvorfor ikke?”. Hvis folk vil ha et kamera som skiller seg ut fra mengden, eller rett og slett synes at speilreflekskameraer burde være røde, så synes vi det er helt greit. Den eneste utfordringen er at det bare er kit-objektivene du får i matchende farger. Skal du ha annen optikk på, må du huske at de bare kommer i standardfargene.

Men nok om fargene. K-x er et relativt lite kamera, beregnet på nybegynnere og amatører. Det har offisielt en oppløsning på 12,2 megapiksler, men når vi kontrollregner på tallene for oppløsning, finner vi at bildene bare består av 10,4. Det bør ikke være et problem for noen. Kameraet erstatter det allerede utgåtte K-m

Sammenlikn ny og gammel modell her.

Kameraet har alt det vi forventer av et slikt kamera i dag. Her er det seriebildehastighet på 4,7 bilder pr. sekund, som antakelig er det raskeste i klassen. Det er skjermsøker (live view) med god mulighet til å forstørre bildet, det er videoopptak i 720p med 24 bilder pr. sekund og du har naturligvis alle manuelle og automatiske funkjsoner.

Baksiden avslører lite nytt.

Du har store muligheter til å justere farger, skarphet, kontrast og slike ting i bildet, og kameraet har Pentax’ ISO-prioritert eksponering, som de foreløpig er alene om.

Hvis du vil ha bilder med stort dynamisk omfang (HDR), kan kameraet ta tre bilder med ulik eksponering, og sette dem sammen til ett HDR-bilde automatisk.

Autofokusen benytter 11 fokuspunkter og støtter ansiktsdetektering når du bruker skjermsøker. Bildebrikken har innebygd stabilisator.

Ny telezoom

Samtidig med det nye kameraet, lanserer de også en ny versjon av sin 55-300mm telezom. Den har fått betegnelsen smc DA L 55-300mm f4-5.8 ED. Altså er det lagt til en L i navnet, som skal indikere lavere vekt. Vektforskjellen fra den gamle til den nye er på 15g. Spesifikasjonene er ellers like. Du kan sammenlikne dem her. Uten at vi har fått det bekreftet, er det sannsynlig at du vil kunne få det nye objektivet i svart, hvitt eller rødt, for å matche fargen på kameraet. Objektivet kan leveres i dobbelzoom-kit, sammen med K-x og 18-55mm normalzoom.

Kameraet blir tilgjengelig i svart og i hvitt i oktober, mens rød og blå utgave etter hvert vil komme på enkelte utvalgte utsalgssteder.

Vi har ikke fått norske priser ennå, men i USA er prisene som følger:
K-x med smc PENTAX DA L 18-55mm: $650
K-x med smc PENTAX DA L 18-55mm og smc PENTAX DA L 50-200mm: $750
K-x med smc PENTAX DA L 18-55mm og den nye smc PENTAX DA L 55-300mm: $850

Les også
Kryssprosessering med Pentax K-x
Les også
Barn av regnbuen
annonse

Les også