Tek.no

Nyhet

Barn av regnbuen

19 Okt 2009 09:52

Det meldes om at Pentax kommer til å slippe sin nyeste begynnerspeilrefleks Pentax K-x i et utall farger. Pentax har tidligere sluppet noen mildt sagt sære versjoner av K-m, blant annet den velkjente "stormtrooper edition" og en grønn safari-versjon. Disse må nå i etterkant nesten anses som forsiktige eksperimenter, for nå har Pentax bikket helt over når det gjelder farger og kameradekor.

Hvis du ikke er fornøyd med enfarget speilreflekskamera kan du nemlig nå få det i en salig miks av gul, rød, blå, hvit, svart og grått. Etter sigende skal inspirasjonen være roboten ved navn Korejanai som av en eller annen grunn er temmelig populær i Japan.

"Kjære, hva har jeg sagt om å gjemme tusjene når naboens toåring er på besøk?"

Ønsker du deg et eksemplar av det fargerike kameraet må du imidlertid være på hugget, for det slippes bare i Japan, og kun i 100 eksemplarer.

I teorien kan du ta akkurat like gode bilder med dette kameraet som et hvilket som helst annet eksemplar av samme type, men i praksis vil nok dekoren i alle fall i noen situasjoner påvirke bildet som tas. Diskret kan man ikke akkurat kalle det.

Kameradekoren er basert på denne roboten. Selvsagt.

Kilder: Imaging Resource, PhotographyBlog.com, Pentax Japan

Les også
Pentax med nytt "regnbuekamera"
Les også
Kryssprosessering med Pentax K-x
Les også
Speilrefleks for de fargeglade
annonse