Til hovedinnhold

Endelig har Google Maps' smarte navigasjon kommet til Norge

Denne uken har Google rullet ut en ny funksjon til Google Maps, som vil gjøre det enklere å navigere rundt i byer til fots. Funskjonen fungerer for både iOS og Android.

Ved hjelp av Augmented Reality (AR), kjent som utvidet virkelighet på norsk, bruker den kameraet på mobilen din til å vise deg nøyaktig hvor du skal gå. Den legger nemlig veinavn, navigasjonspiler og instruksjoner direkte på kamerabildet.

Tanken er at du skal slippe å orientere deg på et kart, men bare se rundt deg med mobilen for å bli pekt i riktig retning.

Slik fungerer Google Maps Live View

Google Maps Live View fungerer kun når du navigerer til et sted og sier at du skal gå dit til fots. Så fort du plotter inn stedet du vil dra, trykker du på «naviger».

Der vil se en ny knapp kalt «Live View». Vi prøvde dette på et par forskjellige destinasjoner, og det var ikke alltid at knappen dukket opp. Ved å starte appen på nytt igjen fikk vi det imidlertid til å fungere.

Med «Live View» aktivert vil du måtte godkjenne at appen bruker kameraet ditt, så den kan legge på grafikk på kamerabildet. Så fort du kommer i gang vil den at du skal veive mobilen litt rundt så AR-teknologien klarer å forstå hvor i verden den befinner seg. Dette er en overraskende komplisert prosess, hvor Google bruker bildedata fra Street View-tjenesten sin og kombinerer dette med GPS-informasjonen fra mobilen din, til å forstå hvor du befinner deg.

Resultatet er både enkelt og smart:

Kameraet er bare aktivt når du står stille, og appen sier du bør la mobilen være nede mens du går, for sikkerhets skyld.

Trykker man på kartknappen nederst får man opp den tradisjonelle visningen av navigasjonen.

Det hele fungerte egentlig svært godt, og kan trolig være til stor hjelp for alle som prøver å navigere seg rundt i en by man ikke er så godt kjent ifra før av.

Dette er nyttig når du er ute og kjører: Nå får Google Maps også speedometer

annonse