Til hovedinnhold

Første bakkenett-TV fra Panasonic

Panasonic melder seg nå på i konkurransen, etter at Sony har lenge har vært alene om å tilby flatskjermer med innebygd mottaker for det norske digitale bakkenettet. Fire 42-, 50-, 58- og 65-tommers plasmaskjermer fra Panasonic er nå godkjent av Norges Televisjon og RiksTV. Sony leverer kun LCD-skjermer.
Med bakkenett-TV slipper du å koble en separat boks med kabler til TV-en, og du trenger heller ikke dobbel fjernkontroll.
Panasonics flaggskip
TH-PZ800 er selve flaggskipet blant Panasonics nye flatskjermer. Til forskjell fra de rimeligere modellene er PZ800 THX Display-sertifisert. Med THX-kalibrert bilde blir filmopplevelsen i følge Panasonic, løftet til nye høyder. Panasonic-skjermen har G11-plasmapanel (11. generasjon) med antireflekterende overflate. Det reduserer gjenskinn i de tidligere så blanke plasmaskjermene. Kontrastforholdet på 30.000:1 er i toppklassen, og med 100Hz-teknologi og skjermpanel med under 1 millisekunds responstid er dette en TV som viser raske bevegelser uten å nøle.


Panasonics flaggskip-plasma fins i størrelser fra 42 til 65 tommer.  

Sett inn en CAM og et kort
TH-PZ800 har fire HDMI-kontakter for tilkobling av eksternt utstyr. Fordi skjermen har innbygd bakkenettmottaker, slipper du å bruke én av dem til en ekstern boks. PZ800 mottar NRK uten videre, men for å motta TV2 eller RiksPakken må du sette en CAM (Technicrypt CXV fra Technisat GmbH) i en åpning på baksiden av TV-en. Deretter plugger du RiksTVs programkort i CAM-en. Sonys bakkenett-TV-er bruker samme CAM.
I nettbutikken Best-Buy.com koster CAM-en 900 kroner hvis du kjøper den separat, eller 1 kroner hvis du samtidig tegner abonnement på Rikspakken.
Her er prisene
Den rimeligste Panasonic-modellen som Norges Televisjon nå har godkjent, er 42-tommeren TH-42PZ800E. Den koster 18.000 - 22.000 kroner i de nettbutikkene som har den på lager. 50-tommeren TH-50PZ800E koster 25.000 - 31.000 kroner, mens 58- og 65-tommerne 58PZ800E og 65PZ800E ennå ikke er kommet i salg.


I kjøkkenet er det godt å slippe å koble ekstra bakkenettmottaker med kabler til TV-en.

Panasonic-TV med Internett
I USA har Panasonic lansert den avanserte TH-PZ850 som kobles direkte til Internett og formidler YouTube og annen IPTV uten å gå veien om en PC. - Vi har ikke noen planer om å lansere TH-PZ850 i Europa, sier Christer Ericsson ved Panasonics svenske Norden-kontor til Teknofil.

Mer om
annonse