Til hovedinnhold

Microsoft deler mellomromstasten i to

Nytt og smidig tastatur prøver noe helt nytt.

Microsoft

Microsoft har introdusert et helt nytt tastatur med en litt spesiell vri, kalt Sculpt Comfort. I tillegg til å ha en kurvet design for best mulig ergonomi, har de også valgt å dele mellomromstasten i to. På det nye tastaturet skal venstredelen av mellomromstasten nå være forbeholdt til bakoverknappen (backspace).

Ubrukt mellomromstast-plass

Den litt uvanlige designvalget skal ha bli gjort etter at Microsoft utførte en intern undersøkelse, som viste at 90 prosent av testpersonene bare brukte høyre tommel for å trykke på mellomromstasten. Dermed var det store deler av mellomromstasten som ikke var i bruk, og de følte noe måtte gjøres.

Undersøkelsen viste også at bakoverknappen er den tredje mest brukte knappen på tastaturet, kun toppet av mellomromstasten og E-tasten. Å trykke så mye på bakoverknappen skal ifølge Microsoft bryte skriverytmen, siden den er plassert så langt opp til høyre. For å bøte på dette forlenget de mellomromstasten et par hakk, og delte den i to.

På det nye Sculpt-tastaturet vil bakoverknappen være å finne både på venstredelen av mellomromstasten, i tillegg til den vanlige plasseringen over enter-knappen.

Ergonomisk design

I tillegg til å gjøre deg til en mer effektiv skribent, skal det nye bakoverknapp-plasseringen også være bra rent ergonomisk sett. I stedet for å strekke lillefingeren opp helt opp i høyre hjørne, kan du nå i stedet bare hamre løs med tommelen, uten at du trenger å bevege hendene dine i det hele tatt.

Sculpt Comfort har i tillegg et kurvet design, og kan skryte av ting som en seks graders bøy i tastaturet og en opphøyd midt, for å forsterke den "naturlige" håndplasseringen. Den kommer også med en avtagbar håndleddstøtte, og en drøss av Windows 8-spesifikke knapper.

Sculpt Comfort er forventet å komme i butikken snart, til en veiledende pris på 59,95 dollar, uten moms. Direkte oversatt til norsk valuta og norsk moms blir det en pris på rundt 450 kroner.

Hva synes du om sette en bakoverknapp på venstre halvdel av mellomromstasten? Bruker du høyre eller venstre tommel for å trykke på mellomromstasten? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Les også: Vår guide til mekaniske tastaturer

(Kilde: Tech Powerup)

annonse