Nyhet

Lei film på YouTube

Det har allerede vært kjent en stund at YouTube/Google har startet samtaler med filmstudioer i Hollywood om en storstilt filmleietjeneste på YouTube, og nå ser det ut til at brikkene faller på plass, i første omgang kun til glede for amerikanske filmelskere.

Store studioer

Ifølge nettstedet TheWrap vil streamingtjenesten være i gang allerede i løpet av denne uken eller neste, og en offisiell kunngjørelse fra YouTube skal være nært forestående.

Flere av de store filmstudioene skal være ombord, inkludert Sony Pictures Entertainment, Warner Brothers og Universal Studios, i tillegg til uavhengige studioer som Lionsgate. Andre store navn som Disney, Paramount Pictures og 20th Century Fox skal imidlertid ha takket nei.

YouTube tilbyr allerede TV-programmer og filmer via YouTube Store-tjenesten, men utvalget har hittil vært relativt smalt og begrenset. Med den nye avtalen på plass vil YouTube med sin enorme brukermasse kunne bli en stor aktør på streamingmarkedet.

Tjenesten blir den største i sitt slag siden Apple inngikk avtaler med alle de store filmstudioene om utleie av filmer via iTunes-tjenesten i 2008.

Det er ikke klart om eller når vi nordmenn får glede av alle de nye filmene på YouTube, da YouTube Store fremdeles ikke er tilgjengelig i Norge. Den som venter får se.

(Kilde: TheWrap)

Les også
Rediger videoer på YouTube
Les også
Nå kan du kjøpe og leie film med iTunes
Les også
Se NRK når og hvor du vil
Les også
Å synge en sang på YouTube kan gi fem års fengsel
Les også
Seinfeld får nettside
Les også
Her er Viasats nye opptaker
Les også
Flere får se YouTube på TV
Les også
Få tusenvis av filmer på LG-TV-en
Les også
Voddler vil innta TV-en
Les også
YouTube-videoer blir skarpere
Les også
Facebook får filmtjeneste
annonse