Til hovedinnhold

Sonos lanserer ny og kraftigere versjon av Sonos One

Niklas Plikk, Tek.no

Sonos vil fra og med i dag selge en ny versjon av sin stemmestyrte høyttaler Sonos One, melder blant andre The Verge og Engadget.

Den nye versjonen, rett og slett kalt Gen 2, kommer med Bluetooth Low Energy-støtte, raskere prosessor og mer RAM enn varianten som har vært i salg frem til nå.

Umiddelbart er det ingen endring i design funksjonalitet, men det skal hovedsaklig dreie seg om fremtidssikring.

Mer maskinkraft kan åpne opp for nye funksjoner i fremtiden som muligens den første generasjonen av One ikke kan få. Mangel på maskinvarekraft er for eksempel det som gjør at eldre Sonos-høyttalere ikke får Airplay 2-støtte.

Samme lyd som før

Lyden skal også være akkurat den samme som tidligere, en lyd som vi omtalte som «bedre enn de fleste andre vi høyttalere på samme størrelse».

Bluetooth Low Energy vil på sin side potensielt kunne gjøre førstegangsoppsettet enklere, da høyttaleren vil kunne kommunisere direkte med telefonen din uten at du må koble begge til samme wifi-nettverk.

Du kjenner igjen den nye versjonen ved at det står «Gen 2» på esken i stedet for bare «Sonos One». I en overgangsperiode vil den gamle modellen sannsynligvis selges med en liten rabatt – 179 dollar i USA, mot 199 for den nye.

I Norge ligger prisen på 1790-1990 kroner.

annonse