Til hovedinnhold

VMware topper mens Microsoft vokser

Som vanlig troner VMware høyt som virtualiseringsmotor på x86-servere – i hvert fall der man har satt systemene i produksjon.

Derimot begynner Microsoft å spise seg kraftig innpå så lenge vi snakker om test- og utviklingssystemer. 

Ifølge en ny undersøkelse utført i Nord Amerika er omtrent 1/3 av utviklerne involvert i virtualiseringsprosjekter. 56 prosent av disse brukte VMware, mens Microsoft-virtualisering havner på omlag 37 prosent.

Stadig flere utviklingsprosjekter går over på virtualisert miljø – både av tekniske og økonomiske årsaker. I løpet av 2009 jobber trolig nærmere 60 prosent av utviklerne på virtualisert miljø.

Selv om virtualiseringsløsninger som Xen og Virtual Iron holder ganske god teknisk standard, ligger de altså et godt stykke bak både VMware og Microsoft så lenge vi snakker ren markedsandel.

Spørsmålet er om Microsoft fremover vil klare å overbevise på produksjonssystemer eller forblir et test-/utviklingsalternativ fordi hypervisoren er billig og enkel å installere.

Mange setter stort spørsmålstegn vedrørende modenheten til Microsofts hypervisor sammenlignet med VMware. På x86-virtualisering har VMware tross alt eksistert i nærmere 10 år, mens Microsoft knapt har kommet til andre generasjon.

(Kilde: InformationWeek)

annonse