Til hovedinnhold

Toshiba-OLED først i 2009

Overgangen fra CRT til LCD og plasma har allerede funnet sted i forbrukermarkedet for TV-er, og mange forbrukere har dermed fått bedre plass og større skjermbilder i sine stuer.

Det neste skrittet i evolusjonen er OLED (organic light-emitting diodes), og når TV-er med slik teknologi finner veien til norske hjem, vil vi trolig få enda noen centimeter bedre plass, men enda viktigere - bedre bildekvalitet.

Sony slapp som kjent for få dager siden en TV med OLED-teknologi i Japan. Skjermen var på 11 tommer, hadde støtte for full HD (1080p) og et kontrastforhold på voldsomme 1 000 000:1.

Nå har også Toshiba kommet på banen med mer informasjon om selskapets planer innen OLED. Toshibas CEO, Atsutoshi Nishida, annonserte nylig at selskapet har planer om å slippe sin egen OLED-TV på markedet i 2009 - i form av en 30-tommers modell.

Toshiba har imidlertid ikke alltid tilhørt OLED-leiren. I samarbeid med Canon satset selskapet tungt på SED-TV-er, men bl.a. grunnet en juridisk tvist som endte med at Canon ble saksøkt av Nano-Proprietary, måtte Toshiba skrinlegge sin SED-utvikling.

Forhåpentligvis vil det fungere bedre for Toshiba denne gangen, med OLED-teknologien.

(Kilde: DailyTech)

annonse