Til hovedinnhold

Sony fortsetter LCD-slippet

Bravia KDL-40W3000

Nylig lanserte Sony X3500-serien, som er selskapets toppserie med blant annet toppmodell på 70-tommer. Nå er også den rimeligere og noe mer folkelige W3000-serien lansert.

Også samtlige modeller i W3000-serien støtter full HD (1080p) og et kontrastforhold på hele 16000:1. Panelet som nyttes i disse TV-ene er 10-bit, noe som betyr totalt over én milliard fargenyanser for de tre grunnfargene (RGB).

For å forbedre fargegjengivelsen ytterligere har Sony integrert en teknologi som kalles Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp (WCG-CCFL). Teknologien nytter en fosforsammensetning som skaper et hvitere lys, som igjen utvider fargespekteret panelet kan vise.

Digital TV-tuner

En annen ting som er verdt å merke seg i er at disse modellene i likhet med Sonys flaggskip, X3500-serien, har innebygget DVB-T- og DVB-C-tunere med støtte for MPEG4, noe som betyr at de trolig vil støtte både det nye digitale bakkenettet og digital kabel-TV.

RiksTV har ikke offisielt godkjent tuneren, men ifølge Digi.no arbeider Sony Norge for å få den godkjent hos både RiksTV og Canal Digital.

Dermed vil eiere av disse TV-ene kunne slippe å ha ekstern dekoder. For dem som ønsker digital kabel eller utvidet programpakke, må TV-ene imidlertid utstyres med en CAM (Conditional Access Modul) og et programkort.

Film

I likhet med sine storbrødre i X3500-serien vil modellene i W3000-serien ha innebygget Sonys 24p True Cinema. Teknologien muliggjør å vise filmer i samme hastighet som på kinolerretet (24 bilder pr. sekund), noe som skal gi en bedre filmopplevelse. Teknologien Theatre Mode skal forbedre filmopplevelsen ytterligere.

Tilgjengelighet og pris

W3000-serien vil være tilgjengelig i inneværende måned (september 2007), og veiledende pris fra Sony er 25 000 kr for KDL-40W3000 (40 tommer). For en modelloversikt, se lenker til prisguiden under.

annonse