Tek.no

Nyhet

Tesla viser bilopptak rett på skjermen

Snart behøver du ikke ta USB-pinnen for å se opptak fra bilens kamera.

Hanne Hattrem
3 Apr 2020 15:30

Nettstedet MS Poweruser melder at Tesla jobber med det som skal være en mye etterspurt funksjon; å vise frem opptak fra dashbordkamerafunksjonen og «Sentry Mode» rett i underholdningsskjermen. Teslaers mange kamera filmer mer eller mindre kontinuerlig, både når du kjører og når bilen er parkert - hvis Sentry Mode er skrudd på.

Det betyr at du har video av det hvis uhellet skulle være ute, eller om noen sniker seg inn i garasjen din og riper opp bilen mens du sover. Nå kan det bli langt enklere å se denne videoen.

Tester visning på underholdningsskjermen nå

Foreløpig har ikke Tesla annonsert at funksjonen er på vei, men en Tesla-eier har likevel klart å ta en skjermdump av det som skal være en oppdatering med en tidlig utgave av funksjonen.

Hvis bilen har en USB-plugg koblet til kan den ta opp video til den fra kameraene. Tidligere har du måttet nappe med deg pinnen og sette den i en datamaskin for å se resultatene. Men fra skjermdumpen går det frem at bilen nå kan vise innholdet på pinnen hvis den står parkert. Innholdet blir sortert etter dato og om det er fra bilens selvovervåkingsmodus, Sentry Mode, eller fra kjørekameraet.

Du kan også velge hvilken kameraretning du ønsker, ettersom kameraene som jobber er plassert rundt hele bilen.

Massevis av funksjoner

Teslas Sentry Mode dukket opp i februar 2019, og fungerer som et overvåkingskamera for bilen hvor enn den er parkert. Løsningen inngår i et enormt spenn av funksjonalitet som er bakt inn i programvaren som kjører på en Tesla.

Her finner du alt fra spill du kan spille med gasspedalen og rattet i bilen, til Smart Summon som er Teslas automatiske kjøring på parkeringsplasser og hundemodusen som sørger for at du kan forlate hunden i bilen i trygg forvissning om at den har det svalt og fint også hvis solen titter frem fra skydekket over kjæledeggen.

En annen sentral funksjon i nyere Teslaer er muligheten for selvkjøring av ulik grad, og det meste av dette er bygget inn i bilens datamaskin som nå er på sin tredje generasjon. Tidligere i år ble det påstått at maskinvaren som driver en Tesla er seks år foran det konkurrentene kan lage.

annonse

Les også