Nyhet

Vil kryptere nettrafikk

Det populære svenske fildelingsnettstedet The Pirate Bay, ser på nytt ut til å få oppmerksomhet og vind i seilene, etter at de har publisert et forslag til en ny standard som skal kunne kryptere all trafikk på Internett – det være seg vanlig surfing, streaming av video, eller IM-samtaler på MSN og tilsvarende.

– Til og med programmer som ikke støtter kryptering vil kunne bli kryptert når det lar seg gjøre, sier Fredrik Neij i The Pirate Bay til Newteevee.

Ifølge Newteevee utarbeidet han det første utkastet allerede våren 2007, men lot det så ligge – det var først etter at den svenske regjeringen i juni i år vedtok den omdiskuterte FRA-loven, en lov som lar dem avlytte all tele- og internettrafikk, at han publiserte forslaget.

Den nye standarden har fått navnet IPETEE (Transparent end-to-end encryption for the Internets), og det tekniske forslaget er publisert på TFR.org.

Nå jobber han videre sammen med andre utviklere fra The Pirate Bay, og håper de allerede innen utgangen av året vil kunne ha ferdig en såkalt «proof of concept»-implementasjon.

IPETEE er i første omgang planlagt å bli tilgjengelig til PC-er med Windows og Linux, men skal etter hvert også tilpasses webservere.

(Kilde: Newteevee.)

Les også
Knekker WPA på 15 minutter
Les også
Sporer PC-en ved tyveri
Les også
Sverige tillater overvåking
Les også
Beskytt filene dine
annonse