Til hovedinnhold

iPhone vil snart kunne se om du har på deg ansiktsmaske

Skal bli raskere å låse opp.

Face ID oppdateres til å kjenne igjen personer med masker i neste iOS-versjon.
Apple
Anders Brattensborg Smedsrud

Den neste oppdateringen for iPhone vil ifølge nettstedet The Verge by på en rekke endringer relatert til coranautbruddet. I Norge vil alle som eier en iPhone X, iPhone Xr, iPhone XS eller iPhone 11, og bærer beskyttelsesmaske i jobb eller ute blant folk, ha nytte av oppdateringen kalt iOS 13.5.

Forstår at du bærer maske

Oppdateringen sikter nemlig mot å gjøre opplåsing av telefonen langt mer smidig enn i dag når man har på seg ansiktsmaske. I dag klarer ikke ansiktssensoren i de nevnte telefonene å kjenne deg igjen med maske.

Etter oppdateringen vil du fortsatt ikke kunne identifiseres med ansiktsmaske på, men sensoren skal derimot trenes til å forstå hvorfor den ikke drar kjensel på deg.

Slik vil den raskere omdirigere deg til skjermen der du taster inn låsekoden din manuelt, samt gi deg tilgang til kodeknappene med et lett sveip opp fra låsskjermen.

I dag vil gjerne Face ID forsøke å skanne ansiktet ditt flere ganger før du presenteres for låsekoden, noe som kan ta over ti sekunder og være frustrerende når du vet at løsningen uansett ikke vil fungere og bare ønsker å sjekke et varsel raskt. Dagens løsning kan dessuten føre til at enkelte med lite tålmodighet begynner å fikle unødig med masken sin for å låse opp telefonen.

Kan slippes om kort tid

Apple jobber med iOS 13.5-oppdateringen nå, og vil angivelig sende den ut til brukere innen kort tid.

Utviklere har allerede tilgang, og de melder blant annet om at de også har fått mulighet til å bygge egne apper rundt Apples smittesporingsfunksjon. Dette blir trolig mindre aktuelt i Norge, ettersom vi her hjemme oppfordres til å laste ned og aktivere Folkehelseinstituttets (FHI) egen smittesporingsapp «Smittestopp».

Mer enn 60 prosent av befolkningen har ifølge FHI lastet ned «Smittestopp» allerede.

Gjennom appen får FHI anonyme data om bevegelsesmønsteret i samfunnet. Informasjonen skal brukes til å skaffe innsikt i effekten av endringene i tiltakene for å bekjempe viruset. Appen bruker teknologi fra GPS og bluetooth for å spore smitte, samt å varsle brukeren hvis man har hatt nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset.

Appen er omdiskutert ettersom den samler inn svært personlige data om enkeltpersoner. Datatilsynet varslet denne uken at de har startet kontroll av appen.

annonse