Tek.no

Nyhet

Er dette verdens kuleste trikk?

Russiske UralVagonZavod er like tøff som den høres ut.

UVZ
15 Juli 2014 06:00

UralVagonZavod (UVZ) er i ferd med å lage en trikk som ifølge Engadget ser ut som en «Batmobile» på utsiden, men som er et teknologisenter på innsiden.

Ifølge selskapet skal Russia One (R1) – som fremkomstmiddelet kalles – rulles ut i Moskva, St. Petersburg, Nizhy Novgorod, Yekaterinburg og Volgograd. Øst-europeiske- og søramerikanske land vil trolig få tilbud om å kjøpe nyvinningen, heter det i en pressemelding.

– iPhone på skinner

Foto: UVZ

UVZ skriver at Russia One er utstyrt med Wi-Fi, GPS- og GLONASS-navigering, sju HD-CCTV-kameraer, air condition og antibakterielle håndtak. Dynamiske LED-lys og musikk tilpasser seg automatisk etter hvilken tid på døgnet det er. Sjåføren får dessuten en USB 3.0-port til å lade mobilen sin med. De tekniske finessene får produsenten til å kalle den nye doningen sin for en «iPhone på skinner» ...

Designet er ment å representere en krystall – «en juvel i et skall av metall» – som angivelig kan fungere som en metafor for byene den skal kjøre i også. Fronten på trikken skal gi føreren 30 prosent bedre sikt enn de som kjører i dag, noe som forhåpentligvis vil forhindre en del trafikkulykker.

Statsminister Medvedev i Russland var med på lanseringen av Russia One.Foto: UVZ

Russia One tar mellom 190 og 270 passasjerer, avhengig av hvordan den konfigureres. Etter planen skal masseproduksjon av det moderne fremkomstmiddelet starte i 2015. UVZ har også planer om å lage en versjon av protoypen som fungerer i tunnelbane (T-bane, som altså kan gå under bakken) også.

«Spike Away» skremmer vekk medpassasjerer i kollektivtrafikken:
Piggete vest gir deg ekstra plass på toget »

(Kilde: Engadget, pressemelding)

annonse

Les også