Til hovedinnhold

Foretrekker at du bruker iPhone på jobben

Bedriftene vil helst slippe Android, viser undersøkelse.

iStockphoto

Selv om Android-telefoner har blitt svært populære i privatmarkedet, viser en fersk undersøkelse at bedrifter foretrekker mobiltelefoner med Apples iOS fremfor både Android og BlackBerry. Undersøkelsen er gjort av sikkerhetsselskapet Check Point blant 768 it-profesjonelle i USA, Canada, Storbritannia, Tyskland og Japan.

Frykt for dårlig sikkerhet kan være en av årsakene til at iOS foretrekkes fremfor Android.

Les også: Farlige jobbmobiler

I undersøkelsen ble iOS brukt i 30 prosent av bedriftene, mens BlackBerry kom på andre plass med 29 prosent. Blackberry er ikke særlig utbredt her i Norge, men er fortsatt populært i USA, særlig i bedriftsmarkedet. Android havnet på tredje plass, med 21 prosent. Microsofts gamle Windows Mobile-system er slått sammen med nye Windows Phone, og brukes i totalt 18 prosent av bedriftene i undersøkelsen. Symbian har beskjedne 3 prosent.

Dobbelt så mange privatmobiler på jobb

Det har vært en dramatisk vekst i antallet medarbeidere som bruker sine egne, private mobiltelefoner mot arbeidsgiverens systemer, som å koble til trådløst nettverk i bedriften eller synkronisere jobb-e-posten over på mobilen.

Symbian er nesten ikke i bruk i bedriftssammenheng, i følge undersøkelsen fra Check Point. Undersøkelsen er gjort i USA, Storbritannia, Canada, Japan og Tyskland.

– Den store majoriteten, 94 prosent, sier de har sett en økning i bruk av personlige, mobile enheter som kobler seg til bedriftens nettverk. Veksten har vært signifikant, med 78 prosent som sier at mer enn dobbelt så mange personlige enheter brukes på jobb sammenlignet med for to år siden, heter det i rapporten fra Check Point.

Ukritisk bruk av private mobiltelefoner i bedriftene, kan innebære en sikkerhetsrisiko.

Mener Android er sikkerhetsrisiko

På spørsmålet om hvilken mobilplattform som har for mange sikkerhetshull, svarte de spurte ganske unisont. 43 prosent svarte Android, som dermed anses for å være mer usikkert enn iOS, som kom ut med 36 prosent. BlackBerry ble ansett for å være det sikreste operativsystemet, og det var kun 22 prosent som svarte at dette operativsystemet hadde for mange sikkerhetshull.

Sikkerhetshull i selve programvaren på telefonene er imidlertid ikke det eneste problemet. 62 prosent av de spurte mente at manglende kunnskap om bedriftens sikkerhetspolicyer var det største sikkerhetsproblemet når det gjelder bruk av mobiltelefon i bedriftene, i tillegg til sikkerhetshull i nettleseren og usikre trådløse nettverk.

43 prosent av de spurte mener Android har for mange sikkerhetshull.

Av de undersøkte landene, er det Tyskland som totalt sett tillater flest mobile brukere til å koble seg til bedriftenes nettverk. Hele 97 prosent av ansatte i tyske bedrifter får lov til å koble seg opp mot bedriftens nettverk via mobiltelefonen, og 81 prosent får lov til å bruke både sine egne mobiltelefoner og mobiltelefoner eid av bedriften. I USA er det kun 72 prosent av bedriftene som tillater at de ansatte bruker både private og bedriftseide mobiltelefoner til å få tilgang til bedriftens nett.

Les hvordan du unngår ondsinnet "programvare" på Android-mobilen din her.

Hele rapporten kan lastes ned fra Check Point her.

Les også: – Pass på mobil og nettbrett i 2012

annonse