Til hovedinnhold

Fjernsynet faller

Andelen minker til fordel for strømming.

Danskene er riktig nok ikke det vi kaller vårt broderfolk (det er svenskene), men kultur og TV-vaner i vårt sydlige naboland er likevel sammenlignbart med Norge. En undersøkelse viser nemlig at danskene tilbringer stadig mindre tid sammen med tradisjonelle TV-sendinger, og at det er strømmetjenester som Netflix som har skylda.

Ifølge tallenes tale har konsum av vanlig fjernsyn sunket med 8 prosent i forhold til 2012. For unge mellom 15 og 30 år er tallet mer dramatisk – her er nedgangen på hele 15 prosent. Barnefamilier strekker det enda lenger med en reduksjon på 16 prosent.

Lojale eldre

Tradisjonell TV kan likevel trøste seg med at den eldre delen av befolkningen fremdeles er lojale. Her er fallet i antall seere på bare 1 prosent. Framtiden ser uansett ikke lovende ut for den lineære TV-sendingen, ettersom det tross alt er de unge som skal fortsette å forbruke i tiden framover, og fordi det blir stadig flere og bedre tilbud innenfor nettbasert underholdning.

Inntoget av videostrømming er likevel ikke den eneste faktoren bak de danske tallene. Andre årsaker er oppgitt å være danske TV 2s tap av husstander, mangel på store sportshendelser i 2013 og danske familier med mindre tid til TV i hverdagen.

Dette er sikkert også motiverende for å velge vekk vanlig fjernsyn:
Xbox One vil belønne deg for TV-titting »

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse