Nyhet

Ny app kan redde liv

Oslo (ANB): Tenk deg at du er på sjøen og får motorstans. Du er litt usikker på hvor du er – og skulle gjerne hatt hjelp av redningsskøyta.

Nå har Redningsselskapet lansert en applikasjon til iPhone som både tar posisjonen din og viser den på kartet sammen med posisjonen til nærmeste aktive redningsskøyte.

Nøyaktig beskjed
Kommunikasjonssjef Ernst Larsen i Redningsselskapet sier at applikasjonen «Kystpatruljen» har blitt utrolig populær på kort tid.

– Vi gjør dette for å senke terskelen for å ta kontakt med Redningsselskapet dersom man komme i vansker på sjøen. Samtidig gir det båtfolket en ny mulighet til å støtte opp om det viktige sjøsikkerhetsarbeidet som redningsskøytene gjør, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Foreløpig er programmet bare laget for iPhone. Redningsselskapet ser ikke bort fra at det blir utviklet liknende løsninger for andre telefontyper også.

«Kystpatruljen» bruker den såkalte AIS-posisjonen til redningsskøytene som leveres automatisk til et kart. Samtidig har iPhonen GPS innebygd, slik at brukeren også får plassert seg selv på kartet. Posisjonen oppgis også i koordinater slik at brukeren kan gi nøyaktig beskjed til skøyta om hvor han eller hun befinner seg.

Viktig inntekt
Har brukeren behov for øyeblikkelig assistanse fra redningsskøyta, er det bare å trykke på telefonnummeret til skøyta som kommer opp på skjermen, forklarer Ernst Larsen.

– I tillegg gir «app-en» mulighet til å ringe direkte til 02016 som er Redningsselskapets servicetelefon for båtfolk og bemannet 24 timer i døgnet, sier han.

Redningsselskapet håper applikasjonen blir et nyttig supplement og øker folks trygghet på sjøen.

– Mesteparten av inntektene fra salget av applikasjonen går tilbake til Redningsselskapet. Det styrker vår evne til å være til stede på kysten for sjøfarende av alle slag, sier Ernst Larsen. (ANB)

Les også
GPS-en bestemmer veiavgiften
Les også
– iPhone 4 får superskjerm
Les også
Dette er GPS-en vi vil ha
annonse