Til hovedinnhold

– iPhone 4 får superskjerm

Neste generasjons iPhone lanseres trolig om én uke når Apples Worldwide Developers Conference sparkes i gang av selveste Steve Jobs. Og selv om den amerikanske mobilprodusenten som vanlig har holdt sine kort tett til brystet om sitt nye vidunder, er det likevel mye vi vet om 4. generasjons iPhone.

Særlig skjermen har vakt en viss oppmerksomhet. Størrelsen er fortsatt 3,5 tommer men oppløsningen ryktes nå å være på 960 X 640 piksler – fire ganger så høyt som på iPhone 3GS. Med andre ord tyder det på at skjermen blir noe av det råeste vi har sett på markedet til nå.


LES OGSÅ: iPhone 4G - nå er den avslørt

Under lupen
Phone Arena melder at tsjekkiske mobileksperter har funnet bevis på at nye iPhone vil få en superskjerm. SuperPhone.cz har nemlig sett på et eksemplar av den nye mobilen i et mikroskop og telt antall RGB-elementer som ble vist på skjermen.
Fra det kunne de konkludere med at ”pixel density” – altså hvor tett pikslene sitter i skjermen – er ganske riktig firedoblet. Det betyr at flere detaljer vil bli synlig på skjermen, og ifølge Phone Arena vil iPhones nye superskjerm parkere dagens WVGA-skjermer – som blant annet finnes i HTC Desire, Sony Ericsson X10 og Nokia N900.

Samtidig hevder Engadget at nye iPhone 4G - eller blir navnet Mammoth eller N90, som den kalles internt i Apple? - også vil få videotelefoni/video-chat. Apple kjører i alle fall auditions i USA i disse dager, noe enkelte av de håpefulle skuespillerne har delt med verden på det sosiale nettverket Twitter. Ett innslag i Apples reklamefilm vil ifølge en pålitelig kilde til Engadget være et scene der en mor og en datter snakker sammen via videosamtale.
LES OGSÅ: Se video av iPhone 4G

Mer om
annonse