Tek.no

Nyhet

Mark Zuckerberg ville gi ham 7 milliarder – sa nei

Sony-hackingen kaster nytt lys over hva som skjedde da Snapchat takket nei til milliarder.

Shutterstock

For et drøyt år siden ble det kjent at Facebook-sjef Mark Zuckerberg veldig gjerne ønsket å kjøpe mobilbildetjenesten Snapchat.

Vi snakker her om mannen som la en milliard dollar på bordet – uten å forhøre seg med styret først – for å plukke opp Instagram.

Men hva skjedde egentlig?

Vel, skal vi tro lekkede e-poster i forbindelse med hackingskandalen mot Sony – som har folk i styret hos Snapchat – så ønsket Facebook virkelig å få tak i tjenesten.

Ifølge Business Insider skal Zuccerberg ha vært villig til å betale over tre milliarder dollar for tjenesten – som på det tidspunktet hadde mange brukere, men ikke noen måte å tjene penger på.

Ved et slikt salg ville Snapchat-grunnlegger og sjef Evan Spiegel selv kunne sitte igjen med én milliard dollar – rundt syv milliarder kroner.

Ville ikke selge til fienden

Ifølge e-postene skal Snapchat i praksis ha sett på Facebook som fienden, og rett og slett ikke hatt noe ønske om å selge til Zuckerberg.

Facebook-sjefen skal ha blitt forbannet over at informasjon om oppkjøpssamtaler ble lekket til pressen, og mente at Snapchat hadde gjort det for å presse opp prisen i en emisjonsprosess.

Selv om Snapchat mente de ikke var kilde til lekkasjen, valgte de å beklage for lekkasjen likevel: «Jeg vet du ikke har noe ønske om å selge til ham, men du har egeninteresse av å være på talefot med fienden», skriver styremedlem Mitch Lasky i en e-post.

I en annen e-post kommer det derimot frem at problemet kanskje ikke var Facebook i seg selv, men summen de tilbød.

«I think while he liked the team and idea of Facebook, he’s been disappointed with the number he’s getting from Zuck, so he’s now characterizing his conversations with Facebook as a gambit to scare a higher number out of the Series C investors», skriver styremedlemmet.

Tanken gikk kanskje tilbake til 2006, da Yahoo ønsket å betale 850 millioner dollar for Facebook – noe mange mente det ville være galskap å si nei til.

I dag er selskapet priset til over 200 milliarder dollar.

Les også: Nå kan du sende virkelige penger via Snapchat (Nettavisen)

Les også
Snapchat-selfie førte til mord-tiltale
annonse

Les også