Nyhet

Kvinne ble utsatt for «iPhone-blotting» på toget

Slik unngår du det samme.

En kvinne fra Storbritannia ble utsatt for «cyber-blotting», skriver BBC News. Lorraine Chrighton-Smith (34) tok toget i Sør-London da det plutselig dukket opp et bilde av en penis på iPhone-en hennes. Avsenderen var en uidentifisert mann som satt på samme tog.

Kvinnen meldte fra om forholdet til politiet, og fortalte historien til BBC News for å advare andre. Hun sier hun følte seg støtt av penisbildene, og synes det hele var en svært ubehagelig opplevelse.

– Jeg lukket bildet tvert, men så dukket det opp et bilde til. Da skjønte jeg at det var noen i nærheten som sendte dem, og det bekymret meg. Jeg følte meg krenket. Det var en veldig ubehagelig ting å få presset inn på skjermen min, sier Chrighton-Smith til BBC News.

Men hvordan var dette egentlig mulig?

Har du hørt om AirDrop?

Det finnes en funksjon på iPhone som kalles AirDrop, som kan aktiveres når du har både Bluetooth og WiFi skrudd på. Funksjonen kan brukes til å raskt overføre bilder og videoer til andre iPhone-brukere som befinner seg i nærheten (ca.10 meter).

Du kan imidlertid selv bestemme om mobilen din skal være synlig for alle, eller kun personer du har i kontaktlisten din. Den britiske kvinnen hadde åpenbart huket av på «Alle» før episoden på toget inntraff.

AirDrop.

Aktivering av AirDrop finner du her:

  • Dra opp kontrollpanelet fra bunnen av skjermen
  • Trykk AirDrop-ikonet
  • Velg hvem du vil være synlig for

Dersom du velger «Alle» vil alle iPhone-brukere innen 10 meters avstand ha muligheten til å sende deg bilder eller videoer, selv om du ikke vet hvem de er. Navnet du har gitt mobiltelefonen din er det eneste som dukker opp i listen.

For å sende et bilde via AirDrop, finner du et bilde i kamerarullen og markerer det. Deretter trykker du «Del»-ikonet og velger en mottaker fra listen under AirDrop-ikonet.

Slik får du enda mer ut av telefonen din:
Fem triks alle iPhone-eiere bør kunne »

(Kilde: BBC News)

annonse